αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πρέπει να προσλαμβάνεις μόνο τους ανθρώπους που ταιριάζουν στην εταιρική κουλτούρα σου (άσχετα από το πόσο Qualified είναι)

Γιατί πρέπει να προσλαμβάνεις μόνο τους ανθρώπους που ταιριάζουν στην εταιρική κουλτούρα σου (άσχετα από το πόσο Qualified είναι)

Μια ισχυρή κουλτούρα είναι απαραίτητη για να αναπτύξεις την επιχείρηση σου. Αυτό το θέμα ανέλυσε ο ιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffmann, στο podcast Masters of Scale. Εξηγώντας ότι αυτό το όραμα, πρέπει να τους διακατέχει όλους. Από τον CEO, μέχρι τον πιο νέο εργαζόμενο.

Για παράδειγμα, ο Reed Hastings, CEO του Netflix, κινήθηκε σε αυτό τον δρόμο από την αρχή. Ήξερε ότι πρέπει να βρει καλούς λύτες προβλημάτων, με το κατάλληλο όραμα. Και έτσι έχτισε μια καλή ομάδα.

«Είναι σημαντικό να μην αφήνεις τους λάθους ανθρώπους πάνω… στο λεωφορείο», λέει ο Hoffmann, έτσι ώστε να διατηρήσεις την κουλτούρα τις επιχείρησης σου, όσο μεγαλώνει.

Τι πρέπει να κάνεις όμως για να προσλάβεις τους σωστούς ανθρώπους από την αρχή; Το inc.com παραθέτει 3 tips.

1- Εξήγησε την κουλτούρα σου πριν την πρόσληψη: Το Netflix δημοσιεύει ανοιχτά μια περιγραφή της κουλτούρας της εταιρίας. Έτσι αποφεύγει το να προσλάβει κάποιους ανθρώπους που είναι εντελώς αντίθετοι με τα όσα θέλει η εταιρία. Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε έναν υποψήφιο.

2- Μίλα για τις αξίες: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης, πρέπει να μιλήσετε για τις αξίες της εταιρίας σας. Και κάντε την πρόσληψη κυρίως με βάση αυτές και όχι με βάση μόνο το βιογραφικό και το πόσο Qualified είναι κάποιος. Όπως λέει ο CEO τους Linkedin, Jeff Weiner, στην εταιρία παίρνουν μόνο ανθρώπους που ταιριάζουν στην κουλτούρα που θέλουν, άσχετα από το βιογραφικό που έχουν.

3- Μην προσλαμβάνεις με βάση την δική σου εικόνα: Το ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν κοινή κουλτούρα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάχνεις «αντίγραφα» σου για προσλήψεις. Δεν χρειάζεται όλοι να είναι ίδιοι με εσένα. Το αντίθετο μάλιστα. Οι ποικιλία, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να κάνει καλό σε μια ομάδα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 12 =