αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πρέπει να κάνεις ένα «απρογραμμάτιστο διάλειμμα» 6 λεπτών στη δουλειά σου

Γιατί πρέπει να κάνεις ένα «απρογραμμάτιστο διάλειμμα» 6 λεπτών στη δουλειά σου

Η ειδική στη διαχείριση χρόνου Laura Vanderkam υποστηρίζει ότι πρέπει να κάνουμε 3 είδη διαλείμματος: ένα σωματικό, ένα πνευματικό και ένα κοινωνικό και είναι μια συμβουλή που είναι εύκολο να εφαρμόσουμε, αλλά πολύ αποτελεσματική.

Αλλά υπάρχει κι ένα άλλο είδος διαλείμματος που μπορείς να δοκιμάσεις, αυτό που δεν έχει κανένα απολύτως σκοπό. Είναι ένα απρογραμμάτιστο, έκτακτο διάλειμμα που θα σου επιτρέψει να αποφορτίσεις τον εαυτό σου από οποιαδήποτε πίεση νιώθεις και να κάνεις την ψυχική διεργασία που πραγματοποιείται φυσικά στον εγκέφαλο των ανθρώπων. Είναι 6 λεπτά απόλυτης απραξίας. 

Το τίποτα είναι φυσικά υποκειμενικό. Για σένα, μπορεί να σημαίνει κάποιο είδος διαλογισμού ή χαλάρωσης με τα μάτια κλειστά. Ή με τα μάτια ανοιχτά. Το νόημα είναι ότι απομακρύνεσαι από την ενέργεια της μέρας σου και δημιουργεί χώρο για την αντίθετη ενέργεια, η οποία θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Δες το ως μια πιο μετριοπαθή εκδοχή της αλλαγής εστίασης του “τρίτου χώρου” που υποστηρίζει η Jenny Odell, συγγραφέας του βιβλίου How to Do Nothing. Αλλά δεν πρόκειται για αλλαγή νοοτροπίας, ούτε για ξεκούραση. Σημαίνει να μην κάνεις απλά τίποτα. Κάνε ένα διάλειμμα 6 λεπτών, όποτε το χρειάζεσαι. Είναι αρκετός χρόνος για την επανεκκίνηση του μυαλού σου, αλλά όχι αρκετός για να πληγεί η δουλειά σου.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =