αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πολλοί έξυπνοι άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία- Εδώ είναι 5 πιθανοί λόγοι

Γιατί πολλοί έξυπνοι άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία- Εδώ είναι 5 πιθανοί λόγοι

Πριν από μερικές δεκαετίες, οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν ότι υπήρχε μια απλή συνταγή… για την επιτυχία. Οσο υψηλότερος ο δείκτης νοημοσύνης σου, τόσο πιο επιτυχημένος ήσουν. Αυτό αποδείχθηκε λάθος. Περαιτέρω μελέτες ανακάλυψαν πολλούς παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία, όπως η δύναμη της θέλησης και η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). Αυτοί οι άλλοι παράγοντες εξακολουθούν να υπογραμμίζονται μέχρι σήμερα.

Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους πολλοι έξυπνοι άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία.

1. Υπερ-αναλύουν

Η νοημοσύνη λειτουργεί στην πραγματικότητα ως εμπόδιο για τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο πιο ικανός είσαι να υπερ-προετοιμαστείς και να υπεραναλύσεις. Οι ”χαζοί” άνθρωποι έχουν στην πραγματικότητα ένα πλεονέκτημα εδώ, επειδή δεν γνωρίζουν καν τις συνέπειες.

Απλώς μπαίνουν και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Αυτό τους επιτρέπει να παραμένουν χαλαροί και με αυτοπεποίθηση, κάτι που βελτιώνει τα αποτελέσματά τους συχνά.

«Πεθαίνουμε από το overthinking. Σιγά σιγά αυτοκτονούμε σκεπτόμενοι τα πάντα. Νομίζω. Νομίζω. Νομίζω. Δεν μπορείς ποτέ να εμπιστευτείς το ανθρώπινο μυαλό έτσι κι αλλιώς. Είναι μια παγίδα θανάτου». – Άντονι Χόπκινς

2. Βασίζονται πάρα πολύ στην ευφυΐα

Πολλοί έξυπνοι άνθρωποι καταλήγουν να χρησιμοποιούν τη νοημοσύνη τους ως δεκανίκι. Σκέφτονται: «Θα γίνω πιο έξυπνος αντί να δουλέψω πάνω στις αδυναμίες μου». Ενώ μερικές φορές είναι καλύτερο να διπλασιάσετε τα δυνατά σας σημεία, η αποφυγή των κραυγαλέων αδυναμιών μπορεί να σας εμποδίσει να βελτιωθείτε.

Για παράδειγμα, μπορεί να καταλήξετε να μην βελτιώνετε ποτέ τις κοινωνικές σας δεξιότητες. Αυτό οδηγεί σε έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης που καταστρέφει τις ευκαιρίες που ίσως έρχονται στον δρόμο σου. Αυτό είναι λάθος γιατί ανεξάρτητα από τη δουλειά που έχετε, θα αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους.

3. Έχουν μεγάλο «Εγώ»

Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον να λέει ότι ένα συγκεκριμένο άθλημα είναι το καλύτερο μόνο και μόνο επειδή το παίζει ο ίδιος; Ομοίως, μπορείτε να υπερασπιστείτε τη νοημοσύνη ως το μόνο κλειδί της επιτυχίας απλώς και μόνο επειδή είναι το μόνο που έχετε. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι είναι έξυπνοι… και όχι πλούσιοι. Γιατί;

Το «εγώ» υπερισχύει της πραγματικότητας. Πρέπει να καταλάβετε ότι άλλοι παράγοντες, όπως η δύναμη της θέλησης, η φυσική κατάσταση και το EQ αξίζει να βελτιωθούν. Βρείτε κάποιον που να είναι σαν εσάς. Τι συμβουλή θα του έδινες;

4. Βάζουν τη θεωρία πάνω από την πράξη

Τα βιβλία και η θεωρία μπορεί να είναι καταπληκτικά, αλλά τι γίνεται στην πράξη; Στο βιβλίο Willpower Instinct, η συγγραφέας, καθηγήτρια του Στάνφορντ, ανακάλυψε ότι οι επιστημονικές της θεωρίες δεν λειτουργούσαν πάντα στην πράξη όταν δίδασκε τους μαθητές. Με την πάροδο του χρόνου, ανακάλυψε παράγοντες που δεν είχε λάβει υπόψη η επιστημονική διαδικασία, γεγονός που της επέτρεψε να διαμορφώσει καλύτερα τις διδασκαλίες της.

5. Φοβούνται την αλλαγή

Οι κορυφαίοι CEO του κόσμου έχουν εκφράσει τη σημασία του να αγκαλιάζουμε την αλλαγή. Αυτό περιλαμβάνει τον Sam Walton, ιδρυτή της Walmart, τον Jack Welch, CEO της GE και τον Charles Koch, ιδρυτή της Koch Industries.

Η αλλαγή είναι σημαντική γιατί αν δεν συνεχίσετε να καινοτομείτε, οι ανταγωνιστές σας θα σας προφτάσουν. Πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση. Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε σε μια κουλτούρα που αποστρέφεται το ρίσκο. Πολλοί έξυπνοι άνθρωποι εκεί έξω, αντί να παίρνουν υπολογισμένα ρίσκα που αξίζουν, αποφεύγουν όλα τα ρίσκα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − four =