αρχικηVIRALΓιατί ο Steve Jobs δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPads

Γιατί ο Steve Jobs δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPads

Με το πέρασμα των χρόνων, έχουν αλλάξει οι συνήθειες και οι καθημερινές δραστηριότητες που έχουν τα παιδιά. Με την τεχνολογία να μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή τους, από μικρή ηλικία. Αν έχεις μεγαλώσει στα ’90s (ή ακόμα πιο πίσω), σίγουρα θα βλέπεις τις διαφορές, σε σχέση με το πως μεγαλώνουν τα σημερινά παιδιά.

Έχει όμως ενδιαφέρον, με ποιον τρόπο μεγάλωσαν τα παιδιά τους οι άνθρωποι της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι, δηλαδή, που έφεραν στις ζωές μας όλα αυτά τα ηλεκτρονικά γκάτζετ. Όπως ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs. Σε συνέντευξη του στους New York Times, ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον Jobs: «Αγαπούν τα παιδιά σας το iPad;». Με την απάντηση του ιδρυτή της Apple να αποτελεί μια μικρή έκπληξη: «Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ. Βάζουμε όρια στο πόση τεχνολογία χρησιμοποιούν τα παιδιά μας στο σπίτι». Αυτό απάντησε ο Steve Jobs, αποδεικνύοντας ότι η υπερβολική τεχνολογία σε μικρή ηλικία… μάλλον δεν είναι πολύ καλό.

Αυτή η άποψη υπάρχει σε πολλούς tech leaders στην Silicon Valley. Ένας άλλος άνθρωπος της τεχνολογίας, συμφωνεί με τον Steve Jobs και εξηγεί τον λόγο. Πρόκειται για τον CEO της 3D Robotics, Chris Anderson. «Έχουμε δει τους κινδύνους από την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας. Τα έχουμε δει από πρώτο χέρι και δεν θέλουμε να συμβεί στα παιδιά μας» σημειώνει.

Όπως σχολιάζει το Νextshark.com, τα σημερινά παιδιά που είναι εξαρτημένα από τα iPhone και τις νέες τεχνολογίες, μεγαλώνοντας μπορεί να είναι «ελλειπή». Πιθανόν, να μην έχουν φαντασία και δημιουργικότητα. Μιλώντας για την γενιά των ’90s, το τεχνολογικό site τονίζει ότι ήταν η τελευταία γενιά που έπαιζε έξω, ακριβώς επειδή δεν είχε smartphones και tablets. Έτσι το κάθε παιδί μάθαινε να αλληλεπιδρά με άλλους συνομηλίκους του και να κοινωνικοποιείται. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι κακή. Η υπερβολική χρήση της, σε μικρή ηλικία, ίσως να είναι. Αν πιστέψουμε τον Steve Jobs.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως ξεκινούν την ημέρα τους 5 αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =