αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Jeff Bezos είχε ένα απλό Honda, ενώ είχε ήδη γίνει δισεκατομμυριούχος (BINTEO)

Γιατί ο Jeff Bezos είχε ένα απλό Honda, ενώ είχε ήδη γίνει δισεκατομμυριούχος (BINTEO)

Ο Jeff Bezos είναι σήμερα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Με την περιουσία του να εκτιμάται στα 108 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Όταν το μακρινό 1994 ο 30χρονος Jeff Bezos παραιτούνταν από την καλοπληρωμένη δουλειά του στη Wall Street για να ιδρύσει την Amazon, το project ήταν απλό: Ένα ιντερνετικό κατάστημα, που πούλαγε βιβλία.

«Όταν ανοίξαμε, είχαμε 10 εργαζομένους» θυμάται ο Bezos.

Μόλις 3 χρόνια αργότερα, η Amazon έκανε την είσοδο της στο χρηματιστήριο και η περιουσία του Bezos έφτασε στα 12 δισ. δολάρια, όπως θυμάται το CNBC. Ήταν πλέον ένας δισεκατομμυριούχος. Και όλοι άρχιζαν αν μαθαίνουν το όνομα του.

Το It’s Possible, έψαξε και βρήκε την εκπομπή «60 Minutes» του CBS από το 1999. Και συγκεκριμένα το επεισόδιο στο οποίο ο νεαρός Bezos μίλαγε για την Amazon και υποδέχτηκε τις κάμερες στα τότε (καθόλου εντυπωσιακά) γραφεία της εταιρίας. Εκεί, εργαζόταν και ο Jeff Bezos,  μέσα σε ένα μικρό μισοχαλασμένο γραφειάκι. Μάλιστα, βλέποντας το, ο δημοσιογράφος είπε στον Bezos ότι θα μπορούσε σίγουρα να αγοράσει… κάτι καλύτερο για να εργαστεί.

«Ξοδεύω χρήματα μόνο σε πράγματα που έχουν σημασία για τους πελάτες», απάντησε ο επιχειρηματίας.

Αυτή ακριβώς ήταν η νοοτροπία του ίδιου τότε. Παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει να βγάζει πολλά χρήματα, δεν βιάστηκε να αποκτήσει μεγάλες ανέσεις. Όπως πολυτελή γραφεία, σπίτια και αυτοκίνητα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τότε ο Bezos, παρόλο που ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος, εξακολουθούσε να οδηγεί ένα αυτοκίνητο Honda.

Όταν ο δημοσιογράφος των ρώτησε στην ίδια εκπομπή του 1999, πως και οδηγάει ένα Honda, ο Bezos απάντησε αυθόρμητα και απλά ότι είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.

Φυσικά, όσο πέρναγαν τα χρόνια και ο Mr Amazon συνειδητοποιούσε ότι το οικοδόμημα του πλέον πατά σε στερεές βάσεις, απέκτησε μεγαλύτερες πολυτέλειες. Όπως πολλά σπίτια και ιδιωτικό τζετ. Όμως αυτά όλα ήρθαν αρκετά αργότερα. Πρώτα, εστίασε στο να αναπτύξει σωστά την επιχείρηση του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 4 =