αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Jeff Bezos αφιερώνει κάθε ημέρα χρόνο για να χαζολογά

Γιατί ο Jeff Bezos αφιερώνει κάθε ημέρα χρόνο για να χαζολογά

Θα περίμενε κανείς οτι ο Jeff Bezos, ένας απο τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, θα έχει ένα γεμάτο 24ωρο. Η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική. Ο Mr Amazon αφιερώνει κάθε ημέρα κάποιον από τον χρόνο του για να… χαζολογά.

Στο βιβλίο «Invent & Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos», ο Bezos λέει ότι είναι μια πολύτιμη πρωινή δραστηριότητα για αυτόν.

«Σηκώνομαι νωρίς. Πηγαίνω για ύπνο νωρίς. Μου αρέσει να διαβάζω εφημερίδα. Μου αρέσει να πίνω καφέ. Μου αρέσει να παίρνω πρωινό με τα παιδιά μου πριν πάνε στο σχολείο», είπε ο Bezos στο Economic Club της Ουάσιγκτον το 2018, όπως σημειώνεται στο βιβλίο.

«Έτσι ο χρόνος κατά τον οποίο χαζολογώ είναι πολύτιμος για εμένα» εξηγεί ο διάσημος επιχειρηματίας.

Ο ίδιος λέει ότι ο χρόνος για ξεκούραση και επαναφόρτιση τον βοηθά να παίρνει αποφάσεις υψηλής ποιότητας.

«Γι’ αυτό βάζω το πρώτο μου meeting για τις δέκα. Μου αρέσει να κάνω τις συναντήσεις μου με υψηλό δείκτη νοημοσύνης πριν από το μεσημεριανό γεύμα, γιατί μετά τις 5 μ.μ. είμαι σε φάση: δεν μπορώ να σκεφτώ περισσότερα για το Χ θέμα σήμερα. Ας το δοκιμάσουμε ξανά αύριο στις 10 π.μ.», λέει.

Παράλληλα ο Bezos δίνει μεγάλη σημασία στον καλό ύπνο: «Χρειάζομαι οκτώ ώρες. Σκέφτομαι καλύτερα. Έχω περισσότερη ενέργεια. Η διάθεσή μου είναι καλύτερη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + twelve =