αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Elon Musk προσπαθεί να αγοράσει… ένα ολόκληρο χωριό στο Τέξας

Γιατί ο Elon Musk προσπαθεί να αγοράσει… ένα ολόκληρο χωριό στο Τέξας

Τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του Elon Musk. Ακόμα κι αν στον δρόμο του βρεθεί… ένα χωριό. Τι μπορεί να κάνει σε αυτή την περίπτωση; Να το αγοράσει!

Αυτο θέλει να κάνει ο διάσημος δισεκατομμυριούχος: Να αγοράσει το Boca Chica Village στο Τέξας. Αλλά δεν είναι εύκολο, όπως εξηγεί η Wall Street Journal. Αντιμετωπίζει αντίσταση από μία μικρή ομάδα κατοίκων που αρνούνται να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες του σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό του Τέξας. Στο χωριό υπάρχουν περίπου 30 μικρά σπίτια με ράντσο. Η SpaceX χρησιμοποιεί την εγκατάσταση για εκτοξεύσεις πυραύλων και θα ήθελε να είναι μη κατοικημένη.

Ορισμένα από τα σπίτια σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει για τη διαμονή των εργαζομένων της. Ωστόσο έχει πολύ ευρύτερα σχέδια. Θέλει ουσιαστικά να δημιουργήσει την δική του «διαστημούπολη».

Επτά από τους περίπου 30 ιδιοκτήτες αρνούνται προς το παρόν την προσφορά του Μασκ. Κάποιοι δηλώνουν ότι δεν θέλουν να αφήσουν την εξοχική κατοικία των ονείρων τους για κανένα αντίτιμο. Άλλοι περιμένουν απλώς υψηλότερη προσφορά. Τονίζουν πως θα πρέπει ο δισεκατομμυριούχος να δώσει πολύ περισσότερα χρήματα αφού στην ουσία θέλει να αποκτήσει ολόκληρο το χωριό. 

Τον Μάρτιο ο ιδιος έγραφε στο Twitter: «Δημιουργώ την πόλη Starbase στο Τέξας». Πράγματι εάν αποκτήσει όλα τα οικόπεδα και τα κτίρια του χωριού, όπως σχεδιάζει, μπορεί στη συνέχεια να καταθέσει αίτημα, ώστε η μικρή αυτή πόλη με το όνομα Starbase να έχει τον δικό της δήμαρχο. 

https://images.wsj.net/im-334761?width=1260&size=1.5
https://images.wsj.net/im-334758?width=1260&size=1.5
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =