αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Elon Musk διαβάζει βιβλία (συνήθως) για πάνω από 10 ώρες κάθε ημέρα

Γιατί ο Elon Musk διαβάζει βιβλία (συνήθως) για πάνω από 10 ώρες κάθε ημέρα

Μπορεί να έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Δεν είναι άλλωστε απλό, να έχεις στα χέρια σου εταιρίες όπως οι Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company. Κι όμως, ο Elon Musk διαβάζει πολλά βιβλία. Πάντα το έκανε. Όπως σημειώνει το inc.com σε ηλικία μόλις 9 ετών ο Musk διάβασε όλη την εγκυκλοπαίδεια Britannica.

Όμως ακόμα και σήμερα, ο ίδιος διαβάζει μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας για πάνω από 10 ώρες την ημέρα. «Το μάθημα που πήρα από τα βιβλία του Ισαάκ Ασιμόφ, συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, είναι ότι πρέπει να κάνεις τις ενέργειες εκείνες που θα προάγουν το πολιτισμό, θα ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα μιας σκοτεινής εποχής και να μειώσουν τη διάρκεια μιας σκοτεινής εποχής» λέει ο Musk.

O αδερφός του, Errol, δίνει ακόμα ένα στοιχείο, για να καταλάβουμε καλύτερα τον διάσημο επιχειρηματία: «Ο Elon ήταν πάντα ένας εσωστρεφής στοχαστής. Όταν πολλοί άνθρωποι θα πήγαιναν σε ένα μεγάλο πάρτι για να περάσουν καλά, και θα έπιναν και θα μιλούσαν για όλα τα πράγματα όπως το ράγκμπι ή τα σπορ, την ίδια στιγμή θα έβλεπες ότι ο Elon είχε βρει ήδη τη βιβλιοθήκη του ατόμου και κοίταγε τα βιβλία του».

Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τον χρόνο για να διαβάσουμε 10 ώρες την ημέρα. Ωστόσο, το διάβασμα είναι σίγουρα μια συνήθεια που μπορεί να σε βοηθήσει. Το κάνουν οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες. Η ανάγνωση έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τη λήψη αποφάσεων, την ενσυναίσθηση και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει την κατάθλιψη και να ανακουφίσει από το άγχος. Ίσως αρκεί 1 ώρα διαβάσματος την ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 20 =