αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Elon Musk δεν κοιτά τα πτυχία όταν προσλαμβάνει κάποιον (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί ο Elon Musk δεν κοιτά τα πτυχία όταν προσλαμβάνει κάποιον (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Elon Musk είναι ξεκάθαρος: Δεν είναι απαραίτητα τα πτυχία για να είναι κάποιος καλός σε μια δουλειά. Και έτσι ο ίδιος δεν έχει ως βασικό κριτήριο τα «χαρτιά» όταν θέλει να προσλάβει κάποιον. Στο παρακάτω απόσπασμα, θα δείτε τον γνωστό επιχειρηματία να εξηγεί πολύ γρήγορα, τον λόγο που έχει καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου. ‘Η ακόμα απολυτήριο λυκείου» έχει ο Elon Musk, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πως προσλαμβάνει ανθρώπους.

Όπως σημειώνει, το ότι έχει κάποιος ένα χαρτί, μπορεί όντως να είναι η απόδειξη ότι έχει την ικανότητα να κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. «Άνθρωποι όπως ο Bill Gates, ο Larry Ellison και ο Steve Jobs, δεν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο. Αλλά αν είχες την ευκαιρία να τους προσλάβεις, θα ήταν μια καλή ιδέα» λέει χαρακτηριστικά ο Musk.

Άρα αυτό που κοιτάς είναι τις ικανότητες που έχει κάποιος πάνω στην δουλειά και τι αποδείξεις διαθέτει για αυτές. Αν υπάρχει ένα ιστορικό που αποδεικνύει κάτι τέτοιο, τότε εκτιμάς ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε μέλλον, όπως εξηγεί ο Mr Tesla.

Οι προσλήψεις χωρίς πτυχίο

Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος το έχει πει δημόσια και μέσω του X. Εκεί όταν κάνει τα καλέσματα του για προσλήψεις στις εταιρίες του, το ξεκαθαρίζει: Τα πτυχία δεν είναι απαραίτητα.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω παράδειγμα. Όταν θέλησε να κάνει προσλήψεις στην Tesla.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 16 =