αρχικηVIRALΓιατί ο Bill Gates πλένει… τα πιάτα κάθε βράδυ (και το έχει παραδεχτεί ο ίδιος)

Γιατί ο Bill Gates πλένει… τα πιάτα κάθε βράδυ (και το έχει παραδεχτεί ο ίδιος)

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμποδίσει να κάνει μια… διαφορετική δραστηριότητα, που για πολλούς μοιάζει αγκαρία. Συγκεκριμένα, ο Bill Gates πλένει τα πιάτα της οικογένειας του σχεδόν κάθε βράδυ.

Το έχει παραδεχτεί ο ίδιος. Το CNBC θυμάται μια λίγο παλιότερη ανοιχτή συζήτηση, που είχε γίνει στο Reddit, στην οποία ο ιδρυτής της Microsoft απαντούσε σε ερωτήσεις των χρηστών. «Τι είναι αυτό που σας αρέσει να κάνετε, και κανείς δεν θα το περίμενε από εσάς;» τον είχε ρωτήσει κάποιος. «Πλένω τα πιάτα κάθε βράδυ. Μου αρέσει ο τρόπος που το κάνω» είχε απαντήσει ο Bill Gates.

Γιατί όμως μπορεί να πράττει κάτι τέτοιο, ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας; Η επιστήμη ίσως δίνει την απάντηση. Όπως έχουν δείξει έρευνες, το πλύσιμο των πιάτων καταπολεμά το άγχος και τονώνει τη δημιουργικότητα. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, έδειξε ότι οι μαθητές που ακολουθούσαν αυτή τη διαδικασία, στη συνέχεια ήταν λιγότερο αγχωμένοι στο σχολείο και πιο δημιουργικοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 9 =