αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Bill Gates δεν άκουγε μουσική και δεν έβλεπε τηλεόραση στα 20s του

Γιατί ο Bill Gates δεν άκουγε μουσική και δεν έβλεπε τηλεόραση στα 20s του

Έχουμε δει μεγάλους leaders να έχουν τις δικές τους περίεργες συνήθειες. Ίσως είναι αυτές που τους βοήθησαν να φτάσουν στην κορυφή. Για μερικές τέτοιες συνήθειες μίλησε ο Bill Gates σε blog post του. Και παρέθεσε δύο επιλογές που είχε κάνει ενώ ήταν νέος, τις οποίες ακόμα και ο ίδιος χαρακτηρίζει «ακραίες».

«Σταμάτησα να ακούω μουσική και να παρακολουθώ τηλεόραση στα 20s μου. Ακούγεται ακραίο, αλλά το έκανα επειδή σκέφτηκα ότι θα με αποσπούσαν από το να σκέφτομαι για το software», λέει ευθέως ο ιδρυτής της Microsoft.

Στην συνέχεια βέβαια τονίζει: «Αυτή η ‘blackout περίοδος’ κράτησε μόνο 5 χρόνια. Σήμερα είμαι μεγάλος fan τηλεοπτικών εκπομπών όπως το Narcos. Ενώ ακούω U2, Willie Nelson και Beatles».

Πάντως ο Bill Gates έκανε… την δύσκολη επιλογή όταν ήταν νέος, σε μια προσπάθεια να μείνει εστιασμένος στην δουλειά του. Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μάλλον τα κατάφερε πολύ καλά. Σήμερα, μπορεί να βλέπει τηλεόραση και να ακούσει μουσική, αλλά όπως εξηγεί ο ίδιος έχει βρει έναν άλλο τρόπο για να διατηρεί την παραγωγικότητα του. Πως; Κάνοντας διαλογισμό. Όπως σημειώνει, παρόλο που πλέον έχει μια σειρά από ενδιαφέροντα (είναι παντρεμένος με 3 παιδιά κλπ), ο διαλογισμός τον βοηθά να κρατήσει την εστίαση του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 7 =