αρχικηVIRALΓιατί ο όμιλος των ZARA κλείνει καταστήματα στην Ελλάδα

Γιατί ο όμιλος των ZARA κλείνει καταστήματα στην Ελλάδα

Μειώνεται ο αριθμός των καταστημάτων του ομίλου Inditex στην Ελλάδα. Ο λόγος; Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, η νέα στρατηγική για το δίκτυο εστιάζει στις «εμπορικές πιάτσες», με ένα νέο μοντέλο καταστήματος τεχνολογικά ευέλικτο, λειτουργικό και eco friendly, το οποίο ωστόσο προϋποθέτει μεγάλο εμβαδόν, πάνω 1.500-2.000 τ.μ.

Στην εγχώρια αγορά, αρκετά σημεία δεν «ακουμπούν» στις προδιαγραφές του νέου concept, με αποτέλεσμα το δίκτυο των σημάτων Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Zara Home και Massimo Dutti να συρρικνώνεται κατά 10% σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, με το ξέσπασμα της πανδημίας να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα εξελίξεων.

Ταυτόχρονα η νέα τάξη πραγμάτων στις διαδικτυακές αγοραστικές συνήθειες επιβάλλει τη στροφή σε phygital προσεγγίσεις ανάπτυξης. Πλέον η στόχευση είναι να ενδυναμωθεί η παρουσία και κυρίως η εμπειρία του καταναλωτή σε στρατηγικά εμπορικά σημεία. Ήδη η υλοποίηση των σχεδιασμών έχει οδηγήσει σε «συρρίκνωση» κατά 8,6% του δικτύου σε σχέση με το 2021 και κατά 10,8% σε σχέση με το 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =