αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Πλάτωνας θεωρούσε ότι η αρχή είναι το πιο δύσκολο κομμάτι σε μια δουλειά

Γιατί ο Πλάτωνας θεωρούσε ότι η αρχή είναι το πιο δύσκολο κομμάτι σε μια δουλειά

«Η αρχή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του έργου». Πρόκειται για μια από της φράσεις που έχει πει ο Πλάτωνας, και βρίσκει εφαρμογή στην εποχή μας. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε που έζησε ο γνωστός Έλληνας φιλόσοφος.

Το βλέπουμε και σήμερα: Βλέπουμε ανθρώπους που μπορεί να έχουν μια καλή ιδέα, αλλά δεν την κάνουν ποτέ πράξη. Βλέπουμε ανθρώπους να έχουν σχέδια για την καριέρα ή την ζωή τους γενικότερα, αλλά να μην τα βάζουν σε εφαρμογή. Ναι, η αρχή είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

Είναι εύκολο να δημιουργούμε φαντασιώσεις για τη δουλειά που έχουμε ή να φανταζόμαστε κάποιο άλλο μέρος που θα μας άρεσε να είμαστε, αλλά συχνά μένουμε σε μια φάση όπου ονειρευόμαστε ξύπνιοι, χωρίς να μετατρέπουμε τις σκηνές αυτές σε πραγματικότητα.

Και γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα; Κάποιες φορές μπορεί να φοβόμαστε το ενδεχόμενο αποτυχίας. Κάποιες άλλες μπορεί να μας επηρεάζουν οι γνώμες των άλλων ανθρώπων γύρω μας. Κάποιες φορές ίσως θεωρούμε ότι δεν έχομε χρόνο. Ενώ κάποιες άλλες θέλουμε απλά να μείνουμε στα «σίγουρα» χωρίς να ρισκάρουμε για το κάτι παραπάνω.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα, μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου καταλήγουν στην ίδια συμβουλή: Πρέπει απλά να ξεκινήσεις. Δεν υπάρχει τέλεια στιγμή. Και κανείς δεν είχε όλες τις απαντήσεις από την αρχή. Μάλιστα, αν ξεκινήσεις να βαδίζεις προς τον στόχο σου, είναι πιθανό να δεις ότι ο δρόμος δεν είναι τόσο κακοτράχαλος ή τόσο μακρύς όπως νόμιζες.

Ο «κανόνας των 5 λεπτών» που εφαρμόζει ο Mr Instagram, για να καταπολεμά την αναβλητικότητα

Ο Kevin Systrom είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το Instagram. Σε συνέντευξη του το 2017 αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο καταπολεμά την αναβλητικότητα. Χρησιμοποιεί τον «κανόνα των 5 λεπτών», όπως είπε.

«Αν θέλετε να κάνετε κάτι, κάντε μια συμφωνία με τον εαυτό σας: Να πραγματοποιήσετε 5 λεπτά από αυτό. Θα καταλήξετε να κάνετε τελικά όλη τη δουλειά» εξήγησε ο Kevin Systrom.

Η λογική του είναι απλή: Πολλές φορές αναβάλουμε πράγματα. Η λύση σε αυτό είναι απλά να ξεκινήσουμε. Αν ξεκινήσεις να κάνεις κάτι, είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνεις τη δουλειά μέχρι το τέλος και δεν θα το αφήσεις στη μέση. Θες απλά ένα κίνητρο για να ξεκινήσεις. Το κίνητρο εδώ είναι… ότι θα το κάνεις μόνο για 5 λεπτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 4 =