αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο δισεκατομμυριούχος Jack Ma έχει συμβουλέψει τον γιό του να «μην είναι μέσα στους 3 καλύτερους μαθητές της τάξης»

Γιατί ο δισεκατομμυριούχος Jack Ma έχει συμβουλέψει τον γιό του να «μην είναι μέσα στους 3 καλύτερους μαθητές της τάξης»

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα έντονα: Συχνά υπάρχει μια πίεση από τους γονείς προς τα παιδιά, για να φέρουν καλούς βαθμούς στο σχολείο. Να διαβάσουν όσο περισσότερο γίνεται. Να μπουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο. Ακόμα κι αν αυτό το πανεπιστήμιο δεν είναι η πρώτη επιλογή για το ίδιο το παιδί.

Και ενώ οι σπουδές και το διάβασμα δεν είναι κάτι αρνητικό, φαίνεται ότι τελικά δεν αποτελεί «διαβατήριο» για την επαγγελματική επιτυχία. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι μέτριοι μαθητές είναι αυτοί που γίνονται οι καλύτεροι leaders. Είναι πολλά τα παραδείγματα κορυφαίων επιχειρηματιών που παράτησαν το πανεπιστήμιο και έφτασαν στην επιτυχία (δες το TOP-10 που είχαμε φτιάξει εδώ).

Μία παρόμοια άποψη έχει και ο Jack Ma. Ναι, ο άνθρωπος που ξεκίνησε από ένα φτωχό χωριό της Κίνας και ίδρυσε την Alibaba. Και φυσικά έγινε δισεκατομμυριούχος.

Ο Jak Ma δίνει πολλές συμβουλές κατά καιρούς. Έχει ενδιαφέρον όμως, να δούμε την συμβουλή που έχει δώσει στον γιό του, σχετικά με την Εκπαίδευση. Ενώ πολλοί θα περίμεναν να τον παροτρύνει να είναι ο Νο1 μαθητής και να ξεχωρίζει στην τάξη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είπα στον γιό μου: Δεν χρειάζεται να είσαι μέσα στους 3 καλύτερους στην τάξη σου», σημειώνει ο Jack Ma.

Και εξηγεί το σκεπτικό του: «Το να είσαι κάπου στη μέση είναι εντάξει, από τη στιγμή που οι βαθμοί σου δεν είναι τόσο κακοί. Μόνο αυτού του είδους οι άνθρωποι έχουν ελεύθερο χρόνο για να μάθουν άλλα skills». Και κάπου εδώ ανοίγει η συζήτηση, του κατά πόσο οι γνώσεις από ένα σχολείο ή πανεπιστήμιο αρκούν για να σε φτάσουν στην επιτυχία. ‘Η χρειάζονται κι άλλες δεξιότητες. Ο Jack Ma φαίνεται ότι πιστεύει το δεύτερο. Ακόμα κι αν χρειαστεί να «θυσιάσεις» ως ένα σημείο το πρώτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 98χρονος συνέταιρος του Warren Buffett δίνει 6 συμβουλές σε όποιον θέλει να γίνει πλούσιος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =