αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το «πλάνο των 90 ημερών» για να φτάσουν στους μεγάλους στόχους

Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το «πλάνο των 90 ημερών» για να φτάσουν στους μεγάλους στόχους

Όλοι έχουμε τον ίδιο χρόνο κάθε ημέρα. Αλλά όταν κοιτάς τους πετυχημένους ανθρώπους, διαπιστώνεις ότι καταφέρνουν πολλά περισσότερα παρά το γεγονός ότι αναπνέουν… τον ίδιο αέρα που αναπνέουν και οι άλλοι, και έχουν τις ίδιες 24 ώρες μέσα σε κάθε ημέρα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αποδώσουν την Χ επιτυχία στην τύχη ή να πουν ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ξεχωριστές ικανότητες που οι άλλοι δεν έχουν.

Ναι, κάποιοι κορυφαίοι των κορυφαίων, ίσως να έχουν ξεχωριστές ικανότητες. Αλλά για τους υπόλοιπους, εξαρτάται κυρίως από την προσέγγισή τους, για το αν τελικά θα φτάσουν στην επιτυχία. Όπως εξηγει το addicted2success.com, πολλοί πετυχημένοι τύποι χρησιμοποιούν κύκλους 90 ημερών για να επιτύχουν περισσότερα από όσα θα μπορούσαν διαφορετικά. Οι μέσοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν αυτό τον κανόνα, επιτυγχάνουν μόνο μέτρια αποτελέσματα στην καλύτερη περίπτωση.

Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους οι κύκλοι 90 ημερών μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

1# Εστιάζουν στην δράση. Συγκεκριμένο πλαίσιο. Πιο γρήγορη ταχύτητα. Και δράση. Έτσι, ένα πλάνο που αλλιώς θα σου έπαιρνε 1 έτος για να ολοκληρωθεί, τώρα είναι πιθανό να σου πάρει μόνο 90 ημέρες. Η ψυχολογία πίσω από αυτό είναι ότι δίνοντας στον εαυτό σας μια μικρότερη περίοδο για να δράσουμε, μας αναγκάζει να εστιάσουμε εκεί που πρέπει. Όταν είσαι ξεκάθαρος για το τι θέλεις να πετύχεις και έχεις το σχέδιο δράσης που πρέπει να ακολουθήσεις, η επιτυχία είναι πιο πιθανό να έρθει.Φυσικά, πρέπει επίσης να δουλέψετε πάνω στο σχέδιο, γιατί δεν θα λειτουργήσει από μόνο του.

2# Αποτελεσματική χρήση χρόνου και πόρων. Όταν δίνετε στον εαυτό σας μικρότερο χρονικό διάστημα για να κάνετε κάτι, αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Μερικοί από τους καλύτερους επιχειρηματίες σήμερα δεν είναι εκείνοι που ξεκίνησαν με όλα όσα χρειάζονταν από την αρχή. Πολλές φορές έπρεπε να είναι δημιουργικοί στη χρήση του χρόνου και των πόρων τους για να ολοκληρώσουν την δουλειά. Αυτό το είδος πίεσης αναδεικνύει ιδέες που μπορεί να μην ήταν προφανείς πριν. Από την άλλη πλευρά, όταν δεν αισθάνεστε αυτή τη μικρή πίεση, γίνεται εύκολο να σπαταλήσετε πόρους.

3# Θα πιστέψεις στην επιτυχία. Τα εκπληκτικά πράγματα τείνουν να συμβαίνουν περισσότερο έξω από τις ζώνες άνεσής μας παρά μέσα σε αυτές. Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας, διευρύνει επίσης την πίστη σας και έτσι το αδύνατο γίνεται δυνατό. Μην περιμένεις από την τύχη ή από κάποια… ανώτερη δύναμη να κάνει τα πράγματα να συμβούν. Πρέπει να δράσεις, να βγεις εκεί έξω και να πετύχεις τους στόχους σου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό απαιτεί να εγκαταλείψετε τα λίγα που έχετε για να μπορέσετε να πάρετε το καλύτερο. Αυτός ο αρχικός φόβος  κρατά τους περισσότερους ανθρώπους κολλημένους και ως εκ τούτου, δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Υπάρχει μεγάλη πίεση κατά την εκτέλεση ενός σχεδίου 90 ημερών που συνοδεύεται από πολλές εκπλήξεις. Η επιτυχία δεν είναι τόσο απλή όσο η μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β. Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις στην πορεία. Όταν τις συναντήσετε, μην οπισθοχωρήσετε, αλλά προχωρήστε με πίστη. Όχι μόνο θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε, αλλά θα σας κάνει και καλύτερο άνθρωπο όλη αυτή η διαδικασία.

4# Παραγωγή νέων ιδεών. Ακριβώς όπως τα διαμάντια δεν μπορούν να εξαχθούν χωρίς μια συγκεκριμένη πίεση, μερικά πράγματα δεν θα τα ανακαλύψετε χωρίς πίεση. Δεν είναι περίεργο ότι μερικές από τις καλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο γεννήθηκαν σε περιόδους κρίσεων; Η πίεση της επίτευξης ενός στόχου σε 90 ημέρες γεννά ιδέες που μπορούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επιτυχημένοι άνθρωποι αγκαλιάζουν τα challenges.

5# Συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Θα πετύχετε τους στόχους σας και θα αποκτήσετε νέες δεξιότητες πιο γρήγορα. Φανταστείτε τι θα μπορούσατε να επιτύχετε σε ένα χρόνο προσεγγίζοντας κάθε τρίμηνο με το ίδιο επίπεδο εστίασης. Μπορείτε να δείτε τις δυνατότητες σας, αν προσεγγίσετε τους στόχους της ζωής σας έτσι. Σκεφτείτε τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας. Υπάρχουν στόχοι που έχετε αναβάλει επ’ αόριστον επειδή πιστεύετε ότι είναι αδύνατο να επιτευχθούν; Ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο για να τα σκεφτείτε καλά και να αναζητήσετε τρόπους για να τους ολοκληρώσετε. Προσδιορίστε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό που έχετε ως αφετηρία. Οσο περισσότερο εκτελείτε, τόσο θα αυξάνετε τις πιθανότητες για να φτάσετε στον τελικό σας στόχο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα μαθήματα από μία δισεκατομμυριούχο: Η CEO που ξεκίνησε από το μηδέν και άκουσε πάνω από 100 «όχι»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 15 =