αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν περιμένουν… την έμπνευση. Και ξεκινούν να κάνουν τη δουλειά

Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν περιμένουν… την έμπνευση. Και ξεκινούν να κάνουν τη δουλειά

Πόσες φορές έχει αναβάλει την έναρξη ενός project ή μιας εργασίας, επειδή νιώθεις ότι δεν έχεις έμπνευση; Ίσως έχεις βρεθεί σε αρκετές τέτοιες στιγμές. Και δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί είναι αυτοί που δεν βάζουν… το στυλό στο χαρτί, μέχρι να νιώσουν ότι έχουν την έμπνευση που θέλουν, για να φτάσουν στον στόχο τους. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό Inc.com, μπορεί να περιμένουμε συνήθως την έμπνευση προτού να ξεκινήσουμε κάτι, ωστόσο οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει το εξής: Η αναμονή για έμπνευση είναι στην πραγματικότητα χάσιμο χρόνου.

Αυτοί οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν κοιτούν μόνο το πόσο εμπνευσμένοι είναι για να κάνουν μια εργασία. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται το αντίστροφο: Ξεκινούν να κάνουν την δουλειά, για να τους έρθει η έμπνευση. Ο Γάλλος ζωγράφος Henri Matisse το κατάλαβε πριν από μερικές δεκαετίες, και μια φράση του είναι χαρακτηριστική: «Μην περιμένετε την έμπνευση, έρχεται ενώ κάποιος εργάζεται».

Τι μπορείς να κάνεις, αντί απλά να περιμένεις; Να δομήσεις ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με συγκεκριμένες συνήθειες, οι οποίες θα σε οδηγήσουν στον στόχο σου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Elon Musk. Ο οποίος έχει φτιάξει το δικό του πρόγραμμα χωρισμένο σε χρονικά κομμάτια των 5 λεπτών. Σε κάθε ένα από αυτά τα 5λεπτα της ημέρας, ξέρει ακριβώς τι εργασίες πρέπει να ολοκληρώσει. Και σίγουρα δεν έχει χρόνο για να… περιμένει την έμπνευση.

Οι κορυφαίοι στον τομέα τους, απλά ξεκινούν να κάνουν την δουλειά. Και έτσι εξελίσσονται βήμα- βήμα. Εφαρμόζουν το πλάνο που έχουν φτιάξει, ενώ παράλληλα είναι έτοιμοι να αρπάξουν άμεσα την κάθε ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + fourteen =