αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι μέτριοι μαθητές γίνονται τελικά οι καλύτεροι leaders

Γιατί οι μέτριοι μαθητές γίνονται τελικά οι καλύτεροι leaders

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα έντονα: Συχνά υπάρχει μια πίεση από τους γονείς προς τα παιδιά, για να φέρουν καλούς βαθμούς στο σχολείο. Να διαβάσουν όσο περισσότερο γίνεται. Να μπουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο. Ακόμα κι αν αυτό το πανεπιστήμιο δεν είναι η πρώτη επιλογή για το ίδιο το παιδί.

Και ενώ οι σπουδές και το διάβασμα δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό, φαίνεται ότι τελικά δεν αποτελεί «διαβατήριο» για την επαγγελματική επιτυχία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μέτριοι μαθητές είναι αυτοί που γίνονται οι καλύτεροι leaders. Και δεν θα αναφέρουμε τώρα τα παραδείγματα πολλών κορυφαίων επιχειρηματιών που παράτησαν το πανεπιστήμιο (δες το TOP-10 που είχαμε φτιάξει εδώ).

Την απάντηση είχε δώσει κάποτε ο Jack Ma. Ναι, ο άνθρωπος που ξεκίνησε από ένα φτωχό χωριό της Κίνας και ίδρυσε την Alibaba. Και φυσικά έγινε δισεκατομμυριούχος.

Ο Jak Ma δίνει πολλές συμβουλές κατά καιρούς, προς τους νέους σε όλο τον κόσμο. Έχει ενδιαφέρον όμως, να δούμε την συμβουλή που έχει δώσει στον γιό του, σχετικά με την Εκπαίδευση. Ενώ πολλοί θα περίμεναν να τον παροτρύνει να είναι ο Νο1 μαθητής και να ξεχωρίζει στην τάξη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είπα στον γιό μου: Δεν χρειάζεται να είσαι μέσα στους 3 καλύτερους στην τάξη σου», σημειώνει ο Jack Ma.

Και εξηγεί το σκεπτικό του: «Το να είσαι κάπου στη μέση είναι εντάξει, από τη στιγμή που οι βαθμοί σου δεν είναι τόσο κακοί. Μόνο αυτού του είδους οι άνθρωποι έχουν ελεύθερο χρόνο για να μάθουν άλλα skills». Και κάπου εδώ ανοίγει η συζήτηση, του κατά πόσο οι γνώσεις από ένα σχολείο ή πανεπιστήμιο αρκούν για να σε φτάσουν στην επιτυχία. ‘Η χρειάζονται κι άλλες δεξιότητες. Ο Jack Ma φαίνεται ότι πιστεύει το δεύτερο. Ακόμα κι αν χρειαστεί να «θυσιάσεις» ως ένα σημείο το πρώτο.

Best advice by Jack Ma <3

Gepostet von BornRealist Tech am Montag, 25. Dezember 2017

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =