αρχικηVIRALΓιατί οι επιβάτες μπαίνουν πάντα στα αεροπλάνα από την αριστερή πλευρά

Γιατί οι επιβάτες μπαίνουν πάντα στα αεροπλάνα από την αριστερή πλευρά

Προφανώς είναι κάτι που το κάνουμε όλοι ασυναίσθητα. Αλλά όπως κάθε πράγμα έχει τη σημασία του, έτσι και το γεγονός ότι στα αεροπλάνα μπαίνουμε απ’ την αριστερή τους πλευρά. Ο Independent λοιπόν βρήκε την εξήγηση σε κάτι που ίσως πολύς κόσμος δεν είχε αναρωτηθεί ποτέ.

Όπως εξήγησε ένας αμερικανός πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας τα παλιά αεροδρόμια ήταν έτσι σχεδιασμένα ώστε το αεροσκάφος να μπορεί να παρκάρει μπροστά απ’ τον τερματικό σταθμό και να αποβιβάσει τους επιβάτες. «Ήταν χρήσιμο για τον πιλότο να μπορεί να σταματήσει με την πόρτα του αεροπλάνου μπροστά στις πόρτες του terminal» εξήγησε, προσθέτοντας ότι προκειμένου να διευκολύνονται οι επιβάτες πάντα η επιβίβαση/αποβίβαση γίνεται στην ίδια πλευρά του αεροσκάφους.

Εξάλλου, συμπλήρωσε, για λόγους ασφαλείας, η κίνηση των επιβατών γίνεται στην μία πλευρά ενώ η φόρτωση των αποσκευών στην απέναντι πλευρά.

Ένας πιλότος της πολιτικής αεροπορίας όμως, ο Andrew Stagg, είχε άλλη εξήγηση και πιστεύει ότι «η συγκεκριμένη τακτική σχετίζεται με τα πλοία, στα οποία επίσης υπάρχει μια πόρτα προς τον λιμένα για την επιβίβαση και αποβίβαση, οπότε οι περισσότεροι σχεδιαστές αεροσκαφών ακολούθησαν αυτό το μοντέλο».

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 4 =