αρχικηVIRALΓιατί οι αεροσυνοδοί έχουν το χέρι πίσω από την πλάτη όταν μπαίνουμε στο αεροπλάνο

Γιατί οι αεροσυνοδοί έχουν το χέρι πίσω από την πλάτη όταν μπαίνουμε στο αεροπλάνο

Οι αεροσυνοδοί έχουν το χέρι πίσω από την πλάτη όταν επιβιβάζεται ο κόσμος στο αεροπλάνο. Αυτό συμβαίνει με όλες ή όλους τους αεροσυνοδούς. Δεν το κάνουν επειδή έτσι τους βολεύει. Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό. Ας δούμε το γιατί…

Ο… άγνωστος μετρητής

Πριν από κάθε απογείωση του αεροπλάνου, το πλήρωμα καμπίνας πρέπει να μετρήσει τον αριθμό των επιβατών. Επιβεβαιώνουν έτσι ότι όλοι όσοι έχουν κλείσει εισιτήρια βρίσκονται μέσα στο αεροσκάφος. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει μπροστά στους επιβάτες μετρώντας για παράδειγμα «κεφάλια». Έτσι χρησιμοποιείται ένα ειδικό μηχάνημα, ένας μετρητής. Αυτός ο μικροσκοπικός μετρητής βρίσκεται στα χέρια των αεροσυνοδών όταν μπαίνεις στο αεροπλάνο.

Κάθε φορά, λοιπόν, που μπαίνεις μέσα η αεροσυνοδός χρησιμοποιεί τον μετρητή και σε προσθέτει στους επιβάτες. Στο τέλος ελέγχει αν ο αριθμός όσων βρίσκονται στο αεροσκάφος είναι ο ίδιος με αυτόν που έχει στη λίστα της. Σε περίπτωση που δεν έχει προλάβει να κάνει τη διαδικασία στην πόρτα του αεροσκάφους το κάνει ακριβώς πριν την απογείωση. Περνάει δηλαδή στο διάδρομο και διακριτικά χρησιμοποιεί τον μετρητή.

Αυτό είναι ένα μόνο από τα πράγματα που κάνουν οι αεροσυνοδοί κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο αεροπλάνο χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Η πολυπλοκότητα της δουλειάς τους είναι μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, το προσωπικό του αεροσκάφους εκπαιδεύεται πολλούς μήνες πριν πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση. Θα πρέπει να είναι εντελώς βέβαιο ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε συμβάν. Σε κάθε ιδιαίτερο περιστατικό που τυχόν θα προκύψει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πηγή: exploringgreece.tv

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 1 =