αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι άνθρωποι που χτίζουν μικρότερο δίκτυο, είναι τελικά πιο πετυχημένοι (και σε ποιες συνδέσεις να στοχεύεις)

Γιατί οι άνθρωποι που χτίζουν μικρότερο δίκτυο, είναι τελικά πιο πετυχημένοι (και σε ποιες συνδέσεις να στοχεύεις)

Το networking παίζει τον ρόλο του. Και είναι πάντα ένα από τα «συστατικά» της επιτυχίας, έτσι όπως θα τα ακούσεις σε σεμινάρια, άρθρα ή ομιλίες. Η ευφυΐα, η δημιουργικότητα, η σκληρή δουλειά, το ταλέντο, η επιμονή, οι ηγετικές δεξιότητες και η εκτέλεση, είναι χρήσιμα για να φτάσει κάποιος στην επιτυχία. Αλλά η δικτύωση είναι ένα στοιχείο που μπορεί να σου ανοίξει πόρτες και να σε βοηθήσει να κινηθείς καλύτερα μέσα σε ένα επαγγελματικό πεδίο.

Ωστόσο, δεν αρκεί να πηγαίνεις στα networking events και τις μαζώξεις, και να μοιράζεις… αμέτρητες κάρτες. Ούτε αρκεί να κάνεις αμέτρητες νέες συνδέσεις στο Linkedin.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, το να γνωρίζεις «πολλούς ανθρώπους» δεν κάνει την διαφορά. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις, έχουν ένα μικρότερο δίκτυο γύρω τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δικτυώνονται. Αλλά έχει σημασία ο τρόπος που το κάνουν.

-Αναπτύσσουν «ανοιχτά» δίκτυα. Χτίζουν δεσμούς έξω από την ειδικότητα ή τον τομέα τους. Αντί να περιορίζουν το δίκτυό τους σε άτομα εντός του κλάδου ή της περιοχής ενδιαφέροντός τους, διακλαδίζονται. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν ανοιχτά δίκτυα κερδίζουν υψηλότερους μισθούς και προάγονται πιο γρήγορα.

-Δικτυώνονται επίσης σε ιεραρχικά επίπεδα πάνω και κάτω. Γνωρίζουν λίγους CEO. Ξέρουν λίγους ναυτιλιακούς. Ως αποτέλεσμα, μαθαίνουν πράγματα που οι άλλοι μπορεί να μην ξέρουν. ‘Η κερδίζουν υποστήριξη που οι άλλοι μπορεί να μην έχουν.

-Καλλιεργούν σχέσεις που επεκτείνουν τις ικανότητές τους. Συνδέεστε μόνο με ανθρώπους σαν εσάς; Είναι απίθανο να αναπτύξετε μεγαλύτερες προοπτικές, διορατικότητα ή γνώση.

-Εχουν συμπεριφορές που δημιουργούν συνδέσεις υψηλής ποιότητας. Η δημιουργία πέντε ουσιαστικών συνδέσεων — πέντε αμοιβαία επωφελών συνδέσεων δηλαδή — είναι πιο ισχυρή από τη δημιουργία 500 συνδέσεων επιφανειακού επιπέδου.

Συνοψίζοντας όλα αυτά, δύο πράγματα ξεχωρίζουν εδώ:

Όσο πιο «ανοιχτό» είναι το δίκτυό σας, τόσο το καλύτερο.

Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα των σχετικά λίγων συνδέσεων που κάνετε, τόσο το καλύτερο.

Πώς μπορείτε λοιπόν να αναπτύξετε ένα πιο ανοιχτό δίκτυο, το οποίο βασίζεται σε ουσιαστικές συνδέσεις; «Ναι έχεις περιέργεια», λέει το inc.com. Να είστε ανοιχτοί στο να μαθαίνετε για άλλους ανθρώπους — ειδικά για άτομα που είναι διαφορετικά από εσάς. Σε διαφορετικά πεδία. Διαφορετικά υπόβαθρα. Με διαφορετικές οπτικές. Διαφορετικές εμπειρίες. Γνωρίζετε ήδη άτομα παρόμοια με εσάς. Το κλειδί για τη δημιουργία ενός ανοιχτού δικτύου είναι να βρείτε μερικά άτομα που δεν είναι σαν εσάς. Και μετά αφιερώστε χρόνο για να χτίσετε αυτές τις σχέσεις.

Έτσι θα δημιουργήσετε ισχυρότερες σχέσεις. Και θα έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =