αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι άνθρωποι που σχολάνε στις 5 είναι πιο παραγωγικοί και χαρούμενοι

Γιατί οι άνθρωποι που σχολάνε στις 5 είναι πιο παραγωγικοί και χαρούμενοι

Αν είσαι από αυτούς που… ξενυχτάνε πάνω στο γραφείο, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τακτική. Η ώρα που σχολάς έχει σημασία. Οι άνθρωποι που τελειώνουν τη δουλειά τους στις 5 το απόγευμα είναι πιο υγιείς και χαρούμενοι όπως σημειώνει το ipop.gr και παραθέτει μερικά σημαντικά points.

Το να εργάζεσαι πολλές ώρες δεν είναι παραγωγικό

Έρευνες έχουν δείξει πως μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο, όταν εργάζεται περισσότερες ώρες θα έχεις λίγο-πολύ το ίδιο αποτέλεσμα. Και κάθε επιπλέον ώρα που εργάζεσαι στο γραφείο είσαι λιγότερο παραγωγικός από την προηγούμενη.

Γι’ αυτό και πολλές εταιρίες μετρούν την παραγωγικότητα με το αποτέλεσμα και όχι με τις ώρες εργασίας.

Είσαι πιο υγιής

Οι πρόσθετες ώρες εργασίας οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, κόπωσης, χαμηλών επιπέδων ενέργειας και κακής υγείας. Μια μελέτη που διεξήχθη σε 3 ηπείρους διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω από 55 ώρες την εβδομάδα έχουν 33% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που εργάζονται κάτω από 40 ώρες την εβδομάδα. Επίσης, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι εργαζόμενοι με υπερβολική κατανάλωση έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου κατά 13%.

Ολοκληρώνεις περισσότερα tasks κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αν συνηθίσεις στην ιδέα πως πρέπει να σχολάσεις στις 5, τότε θα νιώθεις πως δεν έχεις πολύ χρόνο κι αυτό είναι ΟΚ. Δεν θα αποσπάσεις την προσοχή σου χωρίς λόγο, θα κάνεις μικρότερα διαλείμματα, θα μιλήσεις ίσως λιγότερο με τους συναδέλφους σου… δηλαδή θα διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου.

Προστατεύεις τα όριά σου

Το να θέτεις όρια και να γνωστοποιήσεις στους συναδέλφους σου ότι πρέπει να έχεις σχολάσει στις 5, τότε θα θέσεις από την αρχή τη σωστή ατμόσφαιρα στο γραφείο.

Συχνά οι εργαζόμενοι δεν φεύγουν στην ώρα τους γιατί δεν θέλουν να είναι το “μαύρο πρόβατο” της εταιρίας και θέλουν να δείξουν την αφοσίωσή τους. Είναι σημαντικό να καταλάβεις πότε τελειώνει η δουλειά και ξεκινά η ζωή!

Θα αφιερώνεις περισσότερο χρόνο για τους δικούς σου αγαπημένους ανθρώπους αλλά και για τον εαυτό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seven =