αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι άνθρωποι αρχίζουν να μισούν τις δουλειές τους μετά τα 35 τους

Γιατί οι άνθρωποι αρχίζουν να μισούν τις δουλειές τους μετά τα 35 τους

Τα στοιχεία δείχνουν μια ξεκάθαρη τάση: Όσο μεγαλώνει ηλικιακά ένας εργαζόμενος, τόσο περισσότερο πυκνώνουν… τα σύννεφα στο επαγγελματικό πεδίο. Με απλά λόγια, οι μεγαλύτεροι εργαζόμενοι δείχνουν να αγαπούν λιγότερο τις δουλειές τους. Αυτό δείχνει έρευνα της εταιρείας ανθρωπίνου δυναμικού Robert Half U.K. την οποία παραθέτει το Bloomberg.

Σε αυτή συμμετείχαν 2.000 υπάλληλοι του Ηνωμένου Βασιλείου. Περίπου ένας στους έξι εργαζομένους άνω των 35 ετών, δήλωσε δυστυχισμένος με την δουλειά του. Ενώ όπως θα δεις στον παρακάτω πίνακα, στις νεαρότερες ηλικίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Millennials, τα δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα. Όσο πάμε προς τα πάνω, τα δεδομένα γίνονται όλο και χειρότερα.

https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/iwDEexNGRH.Y/v0/800x-1.png

Και γιατί βλέπουμε τους ανθρώπους να μισούν την δουλειά τους από τα 35 και μετά; Καταρχήν υπάρχει το άγχος την παραμονής σε μια υψηλόβαθμη θέση. Ενώ την ίδια στιγμή, υπάρχει το άγχος για το πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις στην καριέρα σου συνολικά. Είναι αλήθεια ότι οι μισθοί είναι υψηλότεροι, αλλά η ζωή αρχίζει να γίνεται πιο δαπανηρή. Παράλληλα, οι προτεραιότητες έχουν αρχίσει να αλλάζουν σε αυτή την ηλικία, με την οικογένεια να παίζει βασικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων.

Όλοι αυτό το σκηνικό ωθεί αρκετούς ανθρώπους να μην βλέπουν με καλό μάτι την δουλειά τους μεγαλώνοντας. Ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αποφασίζουν να κάνουν μια στροφή στην καριέρα τους μετά τα 30, με την ελπίδα να βρουν εργασιακές συνθήκες που «κουμπώνουν» καλύτερα στην ζωή τους. Άλλωστε, άλλη καθημερινότητα έχει ένας 20αρης, και άλλη ένας 35αρης…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − two =