αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι άλλοι τρελαίνονται όταν σε βλέπουν να πετυχαίνεις

Γιατί οι άλλοι τρελαίνονται όταν σε βλέπουν να πετυχαίνεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιτυχία έρχεται σε διαφορετικά «σχήματα και μεγέθη». Θα μπορούσατε να είστε επιτυχημένοι οικονομικά, αισθηματικά ή σε θέματα υγείας ή σπουδών. Αλλά αν έχεις φτάσει σε οποιαδήποτε επιτυχία στη ζωή σου, τότε πρέπει ήδη να ξέρεις ότι κάποιοι νιώθουν λίγο… φθόνο απέναντί σου (και μπορεί να θέλουν να πάρουν αυτό που έχεις).

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση είναι όταν οι άνθρωποι που πάντα ήξερες, ζηλεύουν ξαφνικά όταν αρχίζεις να κερδίζεις ή να λάμπεις περισσότερο. Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι «θα πρέπει να είναι χαρούμενοι για μένα τώρα που έχω πετύχει», αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της ζωής.

Αλλά γιατί;

Όπως εξηγεί το αμερικανικό addicted2success.com, η επιτυχία (σε οποιοδήποτε κομμάτι) είναι από τη φύση της δύσκολο να επιτευχθεί και η επίτευξή της σε τοποθετεί αυτόματα σε… υψηλότερο σκαλί– ανεξάρτητα από το πόσο ταπεινός ή φιλικός μπορεί να είσαι. Αν ήταν εύκολο, τότε όλοι θα το είχαν πετύχει. Και, καθώς μπορεί να είναι κάτι που θέλουν άλλα άτομα στον χώρο σας, αλλά δεν μπορούν να το πετύχουν, είναι λογικό να νιώθουν πλέον μια απόσταση από εσάς (καθώς νιώθουν ότι είστε τώρα πάνω από αυτούς), κάτι που γεννά φθόνο.

Ο φθόνος είναι η επιθυμία για κάτι που έχει κάποιος άλλος που δεν έχεις εσύ. Δεν θα ζηλεύουν όλοι εσένα – ειδικά αν δεν εκτιμούν ή δεν θέλουν αυτό που έχετε. Για παράδειγμα, η απόκτηση Ph.D. μπορεί να κάνει τους συμφοιτητές σας να είναι λίγο ζηλιάρηδες, αλλά δεν θα ενοχλήσει έναν αθλητή. Δεν είναι ένα ορόσημο ή κάτι που ήθελε να έχει εξαρχής. Αλλά, από την άλλη πλευρά, ακόμη και άτομα που δεν χρειάζονται ούτε θέλουν αυτό που έχετε μπορεί να εξακολουθούν να νιώθουν ζήλια για την επιτυχία σας, απλά και μόνο επειδή έχεις γίνει «επιτυχημένος».

«Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων που θα σου πουν ότι δεν μπορείς να κάνεις τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο: Αυτοί που φοβούνται να προσπαθήσουν και αυτοί που φοβούνται ότι θα πετύχεις», λέει μια σοφή φράση.

Δεν είναι όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία σας. Τα τοξικά επίπεδα φθόνου και ζήλιας μπορεί να είναι πολύ καταστροφικά. Οπότε πρέπει να τα προσέξεις. Και πως πρέπει να αντιμετωπίσεις μία τέτοια κατάσταση;

Ενσυναίσθηση: Αποδεχτείτε ότι είναι μια φυσική αντίδραση που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν διαχειριστούν. Μην νιώθετε απογοητευμένοι από τη ζήλια τους. Κατανοήστε τα συναισθήματα και την οπτική τους.

Μην το παίρνετε προσωπικά: Αν μπορεί να είπαν ή να έκαναν κάτι από ζήλια, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι δεν αφορά εσάς. μάλλον αφορά αυτούς – και τις δικές τους ανασφάλειες.

Μην ζητάτε συγγνώμη: Μην αισθάνεστε άσχημα που πετύχατε. Είναι καλό να πετύχεις. Η επιτυχία είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας και τον κόσμο. Αν κάποιος υστερεί, δεν φταις εσύ που μένει πίσω. Είναι αυτοί που πρέπει να δουλέψουν και να ανέβουν επίπεδο, που πρέπει να μετουσιώσουν τη ζήλια και τον φθόνο τους, που πρέπει να προσπαθήσουν να πετύχουν γιατί τους έχεις αποδείξει ότι είναι εφικτό.

Μην τους επιτεθείτε: Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ζηλιάρης δεν μπορεί να σας κάνει πολλά αν δεν ασχολείστε μαζί του. Μπορεί να προσπαθήσει να σε εκνευρίσει, αλλά είναι καλύτερο να τον αγνοήσεις.

Ενθαρρύνετε τους: Μπορείτε να γίνετε ένα σπουδαίο άτομο ενθαρρύνοντας τους ειλικρινά – αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν τα άτομα που σας ζηλεύουν βρίσκονται υπό την ηγεσία σας. Βοηθήστε και τους άλλους να ανέβουν επίπεδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 7 =