αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί ξαφνικά όλοι τρώνε… από τα McDonald’s- Η αλυσίδα είδε τα έσοδα της να αυξάνονται

Γιατί ξαφνικά όλοι τρώνε… από τα McDonald’s- Η αλυσίδα είδε τα έσοδα της να αυξάνονται

Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κατέγραψε η McDonald’s για το τέταρτο τρίμηνο ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχει αυξηθεί η κίνηση στα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,9 δισ. δολάρια ή 2,59 δολάρια ανά μετοχή με τους αναλυτές να αναμένουν κέρδη 2,45 δολάρια ανά μετοχή. Τα κέρδη στην αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν στα 1,64 δισ. δολάρια ή 2,18 δολάρια ανά μετοχή.

Αντιστοίχως τα έσοδα ανήλθαν στα 5,93 δισ. δολάρια με τις εκτιμήσεις να είναι στα 5,68 δισ. δολάρια. Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1%, αλλά αυξήθηκαν κατά 5% όταν αφαιρέθηκαν οι αλλαγές από τις ισοτιμίες.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα αυξήθηκαν κατά 12,6% το τρίμηνο, τροφοδοτούμενες από την ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ και τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές τους.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που η εταιρεία σημείωσε αύξηση της κίνησης στα εστιατόρια της αλυσίδας, ανατρέποντας την τάση του κλάδου.

Πολλοί καταναλωτές έχουν περικόψει τις δαπάνες για εστιατόρια ως απάντηση στον πληθωρισμό. Ωστόσο, η McDonald’s επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών, καθώς πολλοί επιλέγουν τις λύσεις των εστιατορίων της αλυσίδας.

Ο γίγαντας του fast food αναμένει ότι ο βραχυπρόθεσμος πληθωρισμός θα συνεχιστεί το 2023, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου Chris Kempczinski.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − fourteen =