αρχικηVIRALΓιατί ξαφνικά όλοι θέλουν να αγοράσουν τέτοιους μεταλλικούς κύβους

Γιατί ξαφνικά όλοι θέλουν να αγοράσουν τέτοιους μεταλλικούς κύβους

H Midwest Tungsten Service είχε δει τις πωλήσεις της να εκτινάσσονται ξαφνικά και στο παρελθόν.  Αυτή η μικρή βιομηχανία έξω από το Σικάγο έβλεπε πού και πού το ενδιαφέρον για τα προϊόντα της να σημειώνει άλμα, κάθε φορά που ένα επιστημονικό blog ή βίντεο στο YouTube παρουσίαζε έναν από τους μεταλλικούς κύβους ή τα spinners της.

Όμως, η εκτίναξη των παραγγελιών που βίωσε τον Οκτώβριο δεν έμοιαζε με τίποτα από όσα είχε δει έως τώρα.

«Την τρίτη ημέρα είπα: ‘Ω, ουάου. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό’», λέει στο Business Insider o διευθυντής ηλεκτρονικού εμπορίου της MTS, Σον Μούρεϊ.  

Η MTS βρέθηκε στο επίκεντρο έπειτα από μερικά tweets που έγιναν viral, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της να γίνουν η νέα μανία της κοινότητας του crypto. Όπως φαίνεται, οι traders των κρυπτονομισμάτων νιώθουν μία περίεργη ικανοποίηση όταν κρατούν στα χέρια τους έναν ασυνήθιστα βαρύ κύβο, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άυλη φύση των ψηφιακών νομισμάτων. 

Η MTS πουλά κυρίως κύβους από βολφράμιο, σε διάφορα μεγέθη. Το βολφράμιο είναι ένα μέταλλο υψηλής πυκνότητας, που συγκρίνεται με τον χρυσό και χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές. Ακόμα και ένα μικρό κομμάτι από αυτό το μέταλλο είναι περίεργα βαρύ, καθώς ένας κύβος 1,5 ίντσας (3,8 εκατοστών)  ζυγίζει ένα κιλό, ενώ πωλείται αντί 199 δολαρίων.

volframio-giati-oloi-theloyn-enan-paraxena-vary-kyvo-choris-kamia-chrisi0

Εάν κάποιος προτιμήσει έναν κύβο 3 ιντσών (7,6 εκατοστών), ο οποίος ζυγίζει 8 κιλά, θα πρέπει να πληρώσει 1.599 δολάρια.

Στις 13 Οκτωβρίου, οι πωλήσεις των κύβων αυξήθηκαν κατά 300%. Πολύ σύντομα, το Coindesk, το Bloomberg, το Vice και η Wall Street Journal έγραφαν για αυτούς τους κύβους από βολφράμιο.

Και η MTS είδε τα αποθέματα που πίστευε ότι θα της αρκούσαν για αρκετά χρόνια, να εξανεμίζονται.

Τι τους κάνουν, όμως, αυτούς τους κύβους όσοι τους αγοράζουν; Απολύτως τίποτα. Ο Νικ Κάρτερ, ένας venture capitalist και εδώ και καιρό συλλέκτης κύβων, είπε στη Wall Street Journal ότι πυκνότητα  αυτού του αντικειμένου προσφέρει μία ικανοποιητική αίσθηση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άυλη φύση των ψηφιακών νομισμάτων.

«Δεν έχουμε φυσικά τοτέμ σε αυτή την δραστηριότητα που αγαπάμε», λέει, αναφερόμενος στο trading κρυπτονομισμάτων, που γίνεται αποκλειστικά online. «Και έτσι, το βολφράμιο καλύπτει αυτό το κενό στην καρδιά μας».  

Μάλιστα, σε αντίθεση με όλους τους άλλους συλλέκτες που ενδιαφέρονταν για το βολφράμιο στο παρελθόν, οι αγοραστές που προέρχονται από την κοινότητα του crypto εστιάζουν περισσότερο στους μεγαλύτερους κύβους.

«Νομίζαμε ότι  κανείς δεν θα αγόραζε τον κύβο των 7,6 εκατοστών. Κάναμε τόσο, τόσο λάθος», λέει η εταιρεία, καθώς βγάζει στο κατάστημά της στο Amazon έναν ακόμα  μεγαλύτερο κύβο. Στα 10 εκατοστά, ζυγίζει σχεδόν 19 κιλά και κοστίζει 3.499 δολάρια.

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − seven =