αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί μου αρέσει τόσο πολύ η δουλειά μου»: Το είχε αποκαλύψει ο Bill Gates το μακρινό 1994

«Γιατί μου αρέσει τόσο πολύ η δουλειά μου»: Το είχε αποκαλύψει ο Bill Gates το μακρινό 1994

Όταν το 1975 ο Bill Gate ίδρυε μαζί με τον Paul Allen μια νέα εταιρία, πιθανότατα δεν φαντάζονταν τι θα ακολουθήσει. Η εταιρία ήταν η Microsoft, και εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως. Με τον Bill Gates να γίνεται δισεκατομμυριούχος. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο ίδιος ήταν για χρόνια πρώτος στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

Νέες τεχνολογίες, πειραματισμοί, ρίσκα, μεγάλες επιτυχίες και καινοτομία. Αρκετή καινοτομία. Αυτές είναι ίσως οι λέξεις που χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο μέρος της πορείας του Bill Gates. Και φυσικά σκληρή δουλειά. Πως όμως ένας άνθρωπος μπορεί να εργάζεται για τόσα πολλά χρόνια σε τόσο απαιτητικούς ρυθμούς και παράλληλα, να επιδεικνύει πάντα κορυφαία αποτελέσματα; Ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Κάτι στο οποίο συμφωνούσε απόλυτα και ένας άλλος μεγάλος της τεχνολογίας, ο Steve Jobs.

Ο Bill Gates, σε συνέντευξη το μακρυνό 1994 στο ανδρικό περιοδικό Playboy, είχε αποκαλύψει τι είναι αυτό που τον κάνει να αγαπά τόσο πολύ τη δουλειά του.

«Μου αρέσει η δουλειά μου, διότι έχει να κάνει με τη μάθηση. Μου αρέσει να είμαι μαζί με έξυπνους ανθρώπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα πράγματα. Μου αρέσει το γεγονός, ότι αν οι άνθρωποι προσπαθήσουν, μπορούν να εφεύρουν πράγματα που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο» είχε δηλώσει ο Mr Microsoft.

Όσο για το τι δεν του αρέσει γενικότερα; «Δεν μου αρέσει να σπαταλάω το χρόνο μου κάπου που δεν ακούω νέα πράγματα ή δεν βλέπω δημιουργικότητα» είχε δηλώσει ο Billa Gates.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 9 =