αρχικηVIRALΓιατί κάποιοι άνθρωποι νιώθουν πιο χαρούμενοι όταν περνούν χρόνο μόνοι- Εδώ είναι 5 πράγματα που συμβαίνουν

Γιατί κάποιοι άνθρωποι νιώθουν πιο χαρούμενοι όταν περνούν χρόνο μόνοι- Εδώ είναι 5 πράγματα που συμβαίνουν

Πολλοί λένε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις και επαφές είναι αυτές που μας κάνουν ευτυχισμένους. Αλλά υπάρχουν μόνοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη που ευδοκιμούν και ζουν την ζωή τους ανεξάρτητοι. Η ιδέα ότι χρειάζεστε κάποιον άλλο για να σας κάνει ευτυχισμένους και ολοκληρωμένους, δεν αποτυπώνει πάντοτε την πραγματικότητα.

Είναι όμως τελικά τόσο χαρούμενοι οι άνθρωποι που περνούν χρόνο μόνοι; Και αν ναι, γιατί συμβαίνει αυτό; Εδώ είναι 5 λόγοι. Είναι μερικά θετικά πράγματα που θα δεις, αν περνάς χρόνο μόνος.

1. Λαμβάνουν αποφάσεις με μεγαλύτερη ελευθερία

Σκέψου π.χ. να πας ένα ταξίδι μόνος/η. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείς να διαμορφώσεις το πρόγραμμα σου όπως θες. ‘Η να το αλλάξεις, οποιαδήποτε στιγμή. Χωρίς… να ρωτήσεις κανέναν. Μπορείς να κάνεις ο,τι θες. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες καταστάσεις στην ζωή. Φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, αλλά θα έχετε πάντα περισσότερη ελευθερία ως μεμονωμένο άτομο. Δεν χρειάζεται να κάνεις κανένα συμβιβασμό.

2. Γεμίζουν μπαταρίες κάνοντας πράγματα μόνοι

Πολλοί άνθρωποι που περνούν χρόνο μόνοι, έχουν βρει τρόπους για να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά: Την ενασχόληση με προσωπικά χόμπι, περνώντας χρόνο κουλουριασμένος/η στο κρεβάτι, βλέποντας μια σειρά, παίζοντας ένα βιντεοπαιχνίδι, πηγαίνοντας για ένα ωραίο γεύμα ή σε μια ταινία μόνος/η.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεκουραστούν, να ανακτήσουν τη δύναμη, να κατανοήσουν τον εαυτό τους, αν δεν παιρνούν χρόνο μόνοι τους.

3. Γυμνάζονται περισσότερο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι άνθρωποι που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ, γυμνάζονται περισσότερο από εκείνους/ες που είναι παντρεμένοι/ες, σύμφωνα με έρευνες. Ο ακριβής λόγος δεν είναι επιστημονικά γνωστός, αλλά υπήρξαν μερικές θεωρίες, όπως: Οι παντρεμένοι ενδιαφέρονται λιγότερο να παραμείνουν σε φόρμα για να είναι ελκυστικοί στους άλλους. Οι παντρεμένοι μπορεί να έχουν λιγότερο ελεύθερο χρόνο και, ως εκ τούτου, μπορεί να μην αθλούνται. Μπορεί επίσης να βρεις έναν/μια σύντροφο που είναι καλός/η στην μαγειρική και να παρασυρθείς. Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: Λιγότερη γυμναστική.

4. Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Ακριβώς επειδή όταν περνάς χρόνο μόνος -ή όταν πας ένα ταξίδι μόνος όπως είπαμε πριν- πρέπει να πάρεις εσύ όλες τις αποφάσεις για τον εαυτό σου, αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν μπορείς να βασίζεσαι στους άλλους. Επίσης αγνοείς τη γνώμη των άλλων ανθρώπων και μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα στις δικές σου ιδέες, σκέψεις κι ανάγκες. Ζυγίζεις τα θετικά και τα αρνητικά κι εν τέλει γεμάτος/η με αυτοπεποίθηση, κάνεις τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

5. Βρίσκουν μερικές καλές ιδέες

Έχουμε μιλήσει για την συνήθεια του Bill Gates να περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα.

Μια τέτοια εβδομάδα την ονομάζει «Think Week».

Ο Gates φτάνει με ελικόπτερο ή υδροπλάνο στην απομονωμένη καλύβα. Περνά τις ώρες του εκεί, διαβάζοντας μηνύματα από εργαζομένους της Microsoft, τα οποία αφορούν νέες καινοτομίες ή πιθανές επενδύσεις. Το κάνει μάλιστα τόσο έντονα, που φτάνει να διαβάζει ως και 18 ώρες την ημέρα.

Αυτή είναι μια σπουδαία τακτική του Bill Gates. H δουλειά που έκανε κατά τις solo εβδομάδες στο παρελθόν, οδήγησαν την Microsoft στο να δημιουργήσει τον Internet Explorer το 1995. Και άλλα διάσημα projects που είδαμε ανά τα χρόνια.

Οι «Think Weeks» του Gates ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’80. Αρχικά, πήγαινε στο σπίτι της γιαγιάς του. Καθώς όμως ο Gates εξέλισσε αυτή την τακτική, δεν άφηνε κανέναν να μπαίνει στην καλύβα που βρισκόταν, για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Και είναι μια τακτική που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας μας. Είναι καλό να έχουμε ένα μέρος πέρα από το γραφείο, στο οποίο θα μένουμε μόνοι και θα βάζουμε σε μια σειρά τις σκέψεις μας. Μακριά από συνεργάτες, οικογένεια, κατοικίδια ζώα ή τα social media. Μια τέτοια «αποσύνδεση» σου δίνει τον χρόνο για να εξετάσεις σημαντικές αποφάσεις και να βγάλεις δημιουργική σκέψη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ σκίτσα που δείχνουν τη μαγεία του να ζεις μόνος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =