αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί κάποιες φορές είναι καλό «να μην κάνεις τίποτα» ενώ είσαι στη δουλειά

Γιατί κάποιες φορές είναι καλό «να μην κάνεις τίποτα» ενώ είσαι στη δουλειά

Το έχουμε ξανά πει σε παλαιότερο άρθρο μας: Κάποιες φορές, ο «κενός χρόνος», ο χρόνος κατά τον οποίο δηλαδή δεν κάνεις τίποτα, είναι χρήσιμος. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν είσαι στη δουλειά. Ο Scott Barry Kaufman και η Carolyn Gregoire συνέταξαν μια έκθεση για το θέμα στο Harvard Business Review, με τίτλο «Στελέχη, προστατεύστε τον ιδιωτικό σας χρόνο».

Μερικές φορές είναι σημαντικό για το μυαλό μας να μην απαντάμε άμεσα σε διάφορα ερεθίσματα και πράγματα που μας καλούν να κάνουμε, ή ακόμη και να συγκεντρωθούμε σε ένα θέμα, αλλά να αφεθούμε στις σκέψεις μας. Σε αντίθεση βέβαια με το τι μπορεί να πιστεύει το αφεντικό σου, αυτό δεν είναι τεμπελιά. Είναι μία δημιουργική φάση και μέσα από αυτήν προκύπτουν οι πιο αυθεντικές ιδέες, επειδή βυθιζόμαστε σε βαθιά κρυμμένα συναισθήματα, αναμνήσεις και σκέψεις. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που λειτουργούν αρκετές περιοχές του εγκεφάλου και φανταζόμαστε εντελώς νέες πραγματικότητες και τρόπους για να κάνουμε διάφορα πράγματα. Και κάπου εδώ ίσως βρίσκεται και το επόμενο project στη δουλειά.

Η νευροεπιστήμη άλλωστε προειδοποιεί ότι αν απαντάμε πάντα επί τόπου στα e-mails και σε όλα αυτά τα μηνύματα που δεχόμαστε, δεν θα μας μένει χρόνος για να σκεφτούμε νέες ιδέες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + two =