αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η Microsoft ξενοίκιασε τα γραφεία της Softomotive στο πολυδιαφημισμένο The Orbit

Γιατί η Microsoft ξενοίκιασε τα γραφεία της Softomotive στο πολυδιαφημισμένο The Orbit

Το 2020 η Microsoft εξαγόρασε την startup Softomotive. Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Ελλάδα, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (Πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO). Ωστόσο 10 χρόνια αργότερα μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Δραστηριοποιείται στην υλοποίηση software στους τομείς Robotic Process Automation και Robotic Desktop Automation. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει πλήθος μεγάλων εταιρειών από διάφορους κλάδους, μεταξύ των οποίων η Xerox, η IBM και η KPMG.

Τώρα η Microsoft προχωρά σε μία ίσως απρόσμενη κίνηση. Ξενοίκιασε τα γραφεία της Softomotive στο πολυδιαφημισμένο κτίριο The Orbit στη Λ. Κηφισίας. Σημειώνεται ότι η Softomotive διατηρούσε τους εν λόγω χώρους γραφείων για το Ελληνικό τμήμα της από το 2020.

Η συγκεκριμένη κίνηση συμβαδίζει με το γενικότερο κλίμα της στρατηγικής περιορισμού των εξόδων, που υλοποιούν οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες. Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι τα γραφεία της Microsoft Hellas είναι σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το The Orbit, o τεχνολογικός κολοσσός πήρε αυτή την απόφαση. Ετσι η Ελληνική ομάδα της Softomotive θα μαζευτεί… στο κτίριο της Microsoft Hellas.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 5 =