αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η IBM στέλνει τους καλύτερους εργαζομένους της να δουλέψουν από άλλες χώρες για 1 μήνα

Γιατί η IBM στέλνει τους καλύτερους εργαζομένους της να δουλέψουν από άλλες χώρες για 1 μήνα

Το να παίρνεις τους καλύτερους εργαζομένους σου και να τους στέλνεις να δουλέψουν για εσένα, από άλλες χώρες, μάλλον μοιάζει ως μια «τρελή» ιδέα. Όμως η IBM κάνει ακριβώς αυτό. Για ένα μήνα κάθε φορά.

Μπερδευτήκατε λίγο; Λογικό. Η τεχνολογική εταιρία πιστεύει ότι το να στέλνεις τα κορυφαία ταλέντα σου να δουλέψουν εξ αποστάσεως, τους βοηθά να αναπτύξουν ικανότητες ηγεσίας και επίλυσης προβλημάτων. Ενώ οι ομάδες συσφίγκουν ακόμα περισσότερο. Έτσι η IBM στέλνει σε ειδικές αποστολές, διάρκειας 1 μήνα, τους καλύτερους εργαζομένους της. Σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως διαβάζουμε στο CNBC.

Πρόκειται για το πρόγραμμα IBM Corporate Service Corps. Για το οποίο η εταιρία λαμβάνει ετησίων 5.000 αιτήσεις. Όμως μόνο το 10% των εργαζομένων καταφέρνει τελικά να μπει σε αυτό. Μέχρι το τέλος του έτους, η IBM θα έχει στείλει σε ταξίδια συνολικά 3.500 εργαζομένους της, σε πάνω από 40 χώρες.

«Μετά το πρόγραμμα, οι άνθρωποι επιστρέφουν στην εταιρία με μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον κόσμο και την IBM», σημειώνει η Jennifer Ryan Crozier, πρόεδρος του IBM Foundation.

Φυσικά, μιλάμε για ένα πρόγραμμα με μεγάλο κόστος. Το κόστος για να εργαστεί μια ομάδα από άλλη χώρα, φτάνει στα 400.000 δολάρια για την IBM. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι διευθυντές της εταιρίας συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι που πάνε σε τέτοιες αποστολές, γυρίζουν ακόμα πιο αποδοτικοί πίσω, έχοντας λάβει περισσότερες γνώσεις. Ενώ συμμετέχουν και πολλά διευθυντικά στελέχη.

Η Dawn Harris, είναι programm director της IBM στάλθηκε στις Φιλιππίνες το 2013. Και λέει ότι πέρα από τις γνώσεις που έλαβε, έκανε και πολλές επαφές στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =