αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η IBM «κοιτά» υποψηφίους χωρίς πτυχίο, όταν θέλει να κάνει προσλήψεις (και δεν είναι η μόνη εταιρία)

Γιατί η IBM «κοιτά» υποψηφίους χωρίς πτυχίο, όταν θέλει να κάνει προσλήψεις (και δεν είναι η μόνη εταιρία)

Αρκετοί θεωρούν ότι ένα πτυχίο πανεπιστημίου, είναι βασικό «εργαλείο» για να βρεις μια θέση εργασίας στον τεχνολογικό κόσμο. Όμως, ο αριθμός των θέσεων εργασίας σε εταιρίες τέτοιου έχει αυξηθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι, πολλά μεγάλα brands, έχει πάει σε άλλα, πιο εναλλακτικά μονοπάτια, για να βρουν εργαζομένους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της IBM. Η οποία βλέποντας το νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί, αναζητά εργαζομένους, κοιτώντας κυρίως τα skills που διαθέτουν και όχι τα πτυχία. Ο τεχνολογικός κολοσσός, πολλές φορές ψάχνει για ταλέντα, σε διάφορα coding programs ή μέσω συνεργασιών με διάφορα σχολεία.

«Καθώς οι βιομηχανίες μετασχηματίζονται, δημιουργούνται θέσεις εργασίας που απαιτούν νέες δεξιότητες- οι οποίες με τη σειρά τους απαιτούν νέες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την πρόσληψη» λέει η CEO της IBM, Ginni Rometty, μιλώντας στο USA Today.

Αυτές οι «νέες θέσεις εργασίας» γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καλυφθούν. Μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν περισσότερες από 500.000 ανοικτές θέσεις εργασίας σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία,όπως λέει το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του It’s Possible, τα δεδομένα στο κομμάτι των ανοιχτών τεχνολογικών θέσεων είναι, κατά αντιστοιχία, περίπου έτσι και στην Ελλάδα. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο σε κάποιους, αρκετές τεχνολογικές εταιρίες στην χώρα μας, παρόλο που έχουν ανοιχτές τεχνολογικές θέσεις εργασίας, δυσκολεύονται να βρουν ανθρώπους για να τις καλύψουν. Έτσι, αρκετές από αυτές τις θέσεις, παραμένουν στα «αζήτητα» για πολύ καιρό. Φυσικά, εδώ παίζει ρόλο και η οικονομική αμοιβή που προσφέρουν οι εταιρίες στην Ελλάδα. Αφού σε αρκετές περιπτώσεις, οι προσφερόμενοι μισθοί… δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό.

Όπως σημειώνει πάντως το CNBC, βλέποντας τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο, αρκετές εταιρίες πάνε στην τακτική της IBM, αναζητώντας πλέον εργαζομένους χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου. Στον συγκεκριμένο δρόμο κινούνται brands όπως η Intel και η GitHub.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 6 =