αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί η 4ημερη εργασία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα»: Ένας 36χρονος ιδρυτής μιλά για το μοντέλο που εφαρμόζει στην εταιρία του

«Γιατί η 4ημερη εργασία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα»: Ένας 36χρονος ιδρυτής μιλά για το μοντέλο που εφαρμόζει στην εταιρία του

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το πόσες ημέρες πρέπει να δουλεύει ένας εργαζόμενος στην σύγχρονη εποχή, πόσες ώρες, και το αν μια εταιρία πρέπει να κάνει την μετάβαση στην 7ημερη λειτουργία. Κάποιοι πάντως έχουν διαφορετική άποψη. Και θεωρούν ότι πρέπει να μειώσουμε τις εργάσιμες ημέρες μέσα στην εβδομάδα. Από τις 5 να πάμε στις 4.

Ένας από αυτούς είναι ο Jan Schulz-Hofen- ιδρυτής και CEO της Piano. Πρόκειται για μια εταιρία πληροφορικής με ειδίκευση στη διαχείριση πρότζεκτ- με έδρα το Βερολίνο. Ο 36χρονος ιδρυτής έχει ήδη καθιερώσει την 4ημερη εργασία στην εταιρία του, μετά από ένα πείραμα που έκανε στον εαυτό του.

«Δεν έκανα λιγότερη δουλειά στις τέσσερις ημέρες από ό,τι στις πέντε, διότι σε πέντε μέρες έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος, με συνέπεια να εργάζεσαι πιο αργά, επιτρέποντας στον εαυτό σου διαλείμματα. Πίνεις τον καφέ σου και συζητάς περισσότερο με τους συναδέλφους σου», λέει ο ίδιος, μετά την δοκιμή που έκανε σε αυτό το μοντέλο.

«Είναι πολύ πιο υγιές και κάνουμε καλύτερη δουλειά αν δεν εργαζόμαστε “τρελές” ώρες», εξηγεί μιλώντας στο Reuters.

«Στις τέσσερις ημέρες πρέπει να εργάζομαι γρήγορα και να είμαι συγκροτημένος, έτσι ώστε να απολαύσω την ελεύθερη Παρασκευή μου» προσθέτει.

Οι πελάτες που καλούν την Παρασκευή, λαμβάνουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που λέει ότι κανείς δεν είναι στο γραφείο. «Είδαμε μια απροσδόκητη αντίδραση από τους πελάτες. Οι περισσότεροι δεν μας δεν παραπονέθηκαν. Απλά ζήλεψαν», εξηγεί ο Jan Schulz-Hofen.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =