αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η σκληρή δουλειά… δεν οδηγεί πάντα στην επιτυχία

Γιατί η σκληρή δουλειά… δεν οδηγεί πάντα στην επιτυχία

Είναι ίσως η συμβουλή που ακούμε πιο συχνά σε επιχειρηματικά events ή από γνωστούς επιχειρηματίες. Είναι αυτή που λέει πως για να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία, χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά. Όντως μπορεί να έχουμε αρκετή δόση αλήθειας στην συγκεκριμένη φράση. Ωστόσο, η σκληρή δουλειά δεν πρέπει να είναι πάνω- πάνω στην to-do λίστα σου. Στόχος δεν είναι η σκληρή δουλειά από μόνη της. Διότι πολύ απλά, μπορεί να ρίχνεις όλες σου τις δυνάμεις σε κάτι που δεν έχει νόημα.

Η σκληρή δουλειά δεν αρκεί. Μην ξεχνάμε ότι ως άνθρωποι διαθέτουμε συγκεκριμένες δυνάμεις και ενέργεια. Δουλεύοντας λοιπόν σε τρελούς ρυθμούς για διάφορα πράγματα, χωρίς ένα σωστό πλάνο, τότε μάλλον θα φτάσουμε στην αποτυχία. ‘Η δεν θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε εμείς οι ίδιοι. Παρόλο που θα έχουμε εργαστεί σκληρά. Το Thrive Global παραθέτει δύο μύθους σχετικά με την σκληρή δουλειά.

Μύθος Νο1: Αν κάτι φαίνεται πολύ εύκολο, μάλλον κάτι κάνεις λάθος

Πολλές φορές είμαστε καχύποπτοι, όταν μας παρουσιάζεται ένας ευκολότερος τρόπος για να γίνει κάτι. Και είναι λογικό. Δεν θα δεχτείς εύκολα μια διαφήμιση που θα σου λέει… ότι θα χάσεις 10 κιλά μέσα σε 2 ημέρες. Αλλά πολλές φορές αξίζει να επανεξετάσουμε την τρέχουσα στρατηγική μας. Αν κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μήπως πρέπει να ξανά σκεφτούμε τα δεδομένα; Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να δοκιμάζεις τους «δύσκολους τρόπους». Αρκετές φορές, η λύση είναι πιο απλή από ότι νομίζεις.

Μύθος Νο2: Ένα task αξίζει, απλά επειδή είναι δύσκολο

Είναι συνηθισμένο, να βλέπεις ανθρώπους να προσπαθούν να πετύχουν έναν μεγάλο στόχο, απλά «επειδή είναι δύσκολος». Επηρεαζόμενοι ίσως και από τον περίγυρο τους. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να δίνει όλη του την ενέργεια να μπει στην ιατρική. Τελικά, να τα καταφέρνει. Αλλά τι νόημα έχει αυτό, αν δεν γεμίζει τον ίδιο; Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μεγάλο challenge, δεν είναι απαραίτητα «πως θα το λύσω αυτό;». Αλλά: «Αξίζει να ασχοληθώ με αυτό;».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − two =