αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η λέξη «ναι» σε κρατά μακριά από το να γίνεις σπουδαίος leader

Γιατί η λέξη «ναι» σε κρατά μακριά από το να γίνεις σπουδαίος leader

Υπάρχει μια διαδεδομένη άποψη, που λέει ότι στην επιχειρηματικότητα πρέπει να λες «ναι» σε κάθε ευκαιρία. Είναι σαν τη φράση του Wayne Gretzky: «Θα έχεις χάσει το 100% των βολών που δεν έχεις πραγματοποιήσει». Μια λογική που προτρέπει τους επιχειρηματίες να εξαντλούν πάντα τις πιθανότητες τους.

Τώρα όμως θα δούμε την άλλη άποψη. Όπως τονίζει σε άρθρο του το inc.com, το να λες «ναι» σε όλα, είναι κάτι που μπορεί να χαλάσει την επιχειρηματική καριέρα σου και να σε κρατήσει μακριά από το να γίνεις σπουδαίος leader. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι υποχρεωμένος να λες «ναι» σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται.

«Η αλήθεια είναι, ότι είναι εύκολο να λες ‘ναι’, ειδικά αν θέλεις να τους ευχαριστείς όλους. Αν όμως θέλεις να τους ευχαριστείς όλους, καλύτερα να κλείσεις την επιχείρηση σου και να πας να πουλήσεις παγωτό», σημειώνεται στο άρθρο του inc.com.

Αν θέλεις να γίνεις ένα μεγάλος business leader, πρέπει να μάθεις να απαντάς «όχι» πολύ συχνά. Ακολουθούν οι 3 βασικοί λόγοι, για τους οποίους πρέπει να ακολουθήσεις αυτή την τακτική.

1- Πες «όχι» στην διαρκή ενημέρωση από την ομάδα. Ο Elon Musk δεν τσεκάρει… το κάθε αυτοκίνητο Tesla που βγαίνει από το εργοστάσιο. Έχει αναθέσει σε άλλους αυτή τη ευθύνη και έτσι δημιουργείται και μια σχέση εμπιστοσύνης μέσα στην ομάδα.

2- Τα «όχι» ελευθερώνουν τον χρόνο σου. Μην είσαι διαθέσιμος όλη την ημέρα. Μην απαντάς σε επαγγελματικές κλήσεις και emails, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3- Θα παίρνεις καλύτερες αποφάσεις: Αν λες συνέχεια «ναι» σε όποιον προτείνει μια ιδέα ή ζητά αύξηση, τότε μάλλον δεν είσαι καλός ηγέτης. Η δική σου δουλειά είναι να ακούς και στη συνέχεια να παίρνεις την κατάλληλη απόφαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 13 =