αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η Κίνα απαγορεύει τα ρούχα των ZARA και άλλων μεγάλων brands

Γιατί η Κίνα απαγορεύει τα ρούχα των ZARA και άλλων μεγάλων brands

Σ’ ανοιχτό πόλεμο με αρκετές εταιρείες ένδυσης της Δύσης, όπως η H&M, η Nike, η Adidas και τα Zara, βρίσκεται η Κίνα, η οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει ως ακατάλληλη για ανηλίκους μια σειρά προϊόντων των παραπάνω Ομίλων.

Η λίστα των «μη ποιοτικών και μη ασφαλών» προϊόντων αφορά συνολικά 16 εταιρείες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν στην τεράστια αγορά της Ασίας από ρούχα και παιχνίδια έως οδοντόβουρτσες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κινεζικό «μπλόκο» αποτελεί άτυπα αντίποινα στο πρόσφατο κατηγορώ αρκετών δυτικών κυβερνήσεων και οργανισμών εναντίον του Πεκίνου, το οποίο επικρίνεται για καταναγκαστική εργασία των μελών της κοινότητας των Ουιγούρων.

Μάλιστα, μόλις τον περασμένο Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν σειρά οικονομικών κυρώσεων στην Κίνα, με βασική αιτιολογία την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγορεύσεις εισόδου και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της επαρχίας Σιντσιάνγκ, όπου τα μέλη της κοινότητας εργάζονται στην παραγωγή βάμβακος.

Στο πλαίσιο αυτού του άτυπου εμπορικού «πολέμου», επομένως, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα προϊόντα της H&M από τα «ράφια» των κινεζικών ηλεκτρονικών πλατφόρμων εμπορίου, ενώ το ίδιο έγινε και εις βάρος των Nike – Adidas.

Οι Ουιγούροι αποτελούν μουσουλμανική κοινότητα, η οποία κατοικεί στην Κίνα και διαθέτει τουρκικές καταβολές. Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, τα μέλη της μειονότητας υφίστανται συστηματικούς διωγμούς και μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − two =