αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί εργαζόμενοι σε εταιρίες όπως η Google και το Facebook παραιτούνται από τις θέσεις τους

Γιατί εργαζόμενοι σε εταιρίες όπως η Google και το Facebook παραιτούνται από τις θέσεις τους

Στο συγκεκριμένο φαινόμενο έχουν γίνει αναφορές και παλαιότερα: Εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρίες, όπως η Google και το Facebook, παραιτούνται από τις θέσεις τους.

Οι λόγοι πίσω από μια τέτοια κίνηση μπορεί είναι αρκετοί. Ο ίσως πιο αξιοπερίεργος: Πολλοί εργαζόμενοι σε καλές εταιρίες, αποφασίζουν… να κάνουν ένα διάλειμμα. Ναι, καλά διάβασες. Καταλαβαίνουν ότι δεν θα είναι πάντα νέοι, και αποφασίζουν να αφιερώσουν π.χ. 1 έτος από τη ζωή τους για να ταξιδέψουν στον κόσμο. Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαντάζει δύσκολο στην Ελλάδα, ωστόσο σκέψου ότι σε εταιρίες όπως η Google, το Facebook, η Microsoft ή άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, αρκετοί εργαζόμενοι και στελέχη, παίρνουν πολύ μεγάλους μισθούς. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να κάτσουν «ανενεργοί» για 1 χρόνο και να απολαύσουν τη ζωή τους, ξοδεύοντας από τα έτοιμα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει.

Τώρα αυτό το φαινόμενο δείχνει να γίνεται πάλι έντονο, σύμφωνα με εκτενές άρθρο το CNBC. Όπως μεταδίδει το αμερικανικό Μέσο, περίπου 4 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους τον Απρίλιο 2021. Ενώ 3,6 εκατ. εργαζόμενοι έκαναν το ίδιο τον Μάιο. Όλα αυτά μέσα στην πανδημία.

«Πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τη δουλειά τους με σκοπό να πάρουν λίγο χρόνο off», λέει η Cady North, Certified Financial Planner και ιδρύτρια της εταιρίας North Financial Advisors στην Καλιφόρνια. Και συμπληρώνει ότι οι περισσότεροι αξιοποιούν αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστούν, να ταξιδέψουν στον κόσμο ή να εκπαιδευτούν έτσι ώστε να αλλάξουν δουλειά στην συνέχεια.

Εσείς θα κάνατε ένα τέτοιο «διάλειμμα» αν είχατε την οικονομική δυνατότητα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =