αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί είναι σημαντικό να ξυπνάς στις 5 το πρωί»: Ο business γκουρού Robin Sharma μίλησε στο Ελληνικό κοινό (ΒΙΝΤΕΟ)

«Γιατί είναι σημαντικό να ξυπνάς στις 5 το πρωί»: Ο business γκουρού Robin Sharma μίλησε στο Ελληνικό κοινό (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Ελληνικό κοινό μίλησε για πρώτη φορά ο business γκουρού και best seller συγγραφέας, Robin Sharma. Και αποκάλυψε μερικά από τα «μυστικά» του.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ακόμα και τώρα μέσα στην πανδημία οι άνθρωποι πρέπει να δράσουν. «Οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Μερικές από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια επιδημιών. Στη διάρκεια δύσκολων καιρών. Έτσι έχουμε μια επιλογή κάθε ημέρα: Μπορούμε να είμαστε θύματα ή μπορούμε να είμαστε ήρωες. Οι ήρωες είναι αυτοί που λένε: ‘πω πω αυτοί είναι δύσκολοι καιροί, πως μπορώ να το αποδεχτώ και πως μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;’. Το θύμα λέει: ‘ω αν ήμουν τυχερός, θα είχα καλύτερη υγεία, περισσότερα χρήματα, περισσότερη αγάπη’. Αν και νομίζω ότι ένας σοφότερος άνθρωπος λέει: ‘Δεν υπάρχει τύχη. Εσύ φτιάχνεις την τύχη’», τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Robin Sharma, μιλώντας στους theSPEAKERS και τον Αποστόλη Κουμαρινό.

Παράλληλα, όπως έχει γράψει και σε βιβλίο του, αναφέρθηκε στην σημασία του να ξυπνάς στις 5 το πρωί, όταν οι υπόλοιποι άνθρωποι κοιμούνται. Τότε που ο «θόρυβος» και οι αντιπερισπασμοί είναι λιγότεροι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη ώρα της ημέρας σου, ανάμεσα στις 5:00 και στις 6:00, μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Στις 5 το πρωί είναι η πιο ήσυχη ώρα της ημέρας» σημείωσε.

Πως μπορείς να γίνεις πρωινός τύπος; Όπως είπε ο Sharma, χρειάζονται περίπου 66 ημέρες για να συνηθίσει ο οργανισμός σου, και να ξυπνάς εύκολα το πρωί.

Δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει και ένα παράδειγμα από την Ελληνική ιστορία: «Οι Σπαρτιάτες πολεμιστές από την Ελλάδα, έλεγαν να ιδρώνεις περισσότερο στην εκπαίδευση για να ματώνεις λιγότερο στη μάχη».

«Σαν άνθρωποι θέλουμε απολαβές παγκόσμιας κλάσης, αλλά πολλοί από εμάς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εκπληρώσουμε τις προϋποθέσεις παγκόσμιας κλάσης», υπογράμμισε ο διάσημος συγγραφέας.

Ο ίδιος ήταν δικηγόρος και από ένα σημείο και μετά αποφάσισε να κάνει την αλλαγή στην ζωή του, και να αλλάξει εντελώς επαγγελματικό μονοπάτι. Τι θα έλεγε σε άλλους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή αλλά διστάζουν; «Η ζωή είναι στα αλήθεια μικρή. Κοίτα την περίοδο στην οποία βρισκόμαστε. Κοίτα όλους τους ανθρώπους που πεθαίνουν. Κοίτα όλους τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι. Αυτό που έκανε αυτή η περίοδος για εμάς, είναι να μας δείξει πόσο εύθραυστη εναι η ζωή. Μας έδειξε ότι ο κόσμος μπορεί να διαλυθεί μέσα σε μια εβδομάδα. Θέλουμε στα αλήθεια να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας, ζώντας μια ζωή που δεν είναι δική μας; Θέλουμε να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας, ζώντας μια ζωή που τα media λένε ότι πρέπει να ζήσουμε; Που η οικογένεια μας λέει ότι πρέπει να ζήσουμε; Ή θα έχουμε τη σοφία και τον ηρωισμό να πούμε: Θέλω να σηκώνομαι στις 5 το πρωί. Και θέλω να ξεκινήσω μια επιχείρηση. Και θέλω να ξεκινήσω να είμαι πιο καλός με τους ανθρώπους. Και θέλω να είμαι πιο παραγωγικός. Και θέλω να περνάω λιγότερο χρόνο παίζοντας με το κινητό μου. Γιατί αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η ζωή είναι μικρή».

Κατά η διάρκεια της συζήτησης ο Sharma μίλησε ακόμα περισσότερο για το πως μπορεί να φτάσει κάποιος στην επιτυχία, αλλά και το πως να παραμείνει πετυχημένος χωρίς να πέσει στην παγίδα… να γίνει αλαζονικός. Ενώ παρέθεσε και την καλύτερη συμβουλή που του έχουν δώσει.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του, με ελληνικούς υπότιτλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =