αρχικηVIRALΓιατί είναι καλύτερο για το σώμα σου να κοιμάσαι σε κρύο δωμάτιο

Γιατί είναι καλύτερο για το σώμα σου να κοιμάσαι σε κρύο δωμάτιο

Όταν ετοιμαζόμαστε να κοιμηθούμε τη νύχτα το σώμα μας φυσικά θέλει να μετατοπιστεί σε μια πιο ψυχρή εσωτερική θερμοκρασία. Τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματός μας διαστέλλονται, εκπέμπουν θερμότητα και μας δροσίζουν αποτελεσματικά. Ο H. Craig Heller, Ph.D., καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, εξηγεί στο healthdigest.com ότι «Όταν κοιμάστε, το καθορισμένο σημείο για τη θερμοκρασία του σώματος -η θερμοκρασία που προσπαθεί να επιτύχει ο εγκέφαλός δηλαδή- μειώνεται. Σκεφτείτε το ως έναν εσωτερικό θερμοστάτη». Εάν, λοιπόν, η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο είναι πολύ ζεστή, αυτό είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος όταν ξαπλώνουμε είναι στην πραγματικότητα ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί τον ύπνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ειδικοί στον ύπνο συμφωνούν ότι η διατήρηση της θερμοκρασίας της κρεβατοκάμαρας σε δροσερή θερμοκρασία -μεταξύ 15 και 19 βαθμών Κελσίου κατά μέσο όρο- είναι η καλύτερη για έναν υγιή και απολαυστικό ύπνο.

Ο Ajay C. Sampat, MD, βοηθός καθηγητής νευρολογίας και ιατρικής ύπνου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis Health, δήλωσε στο SELF: «Γενικά, η διατήρηση ενός πιο δροσερού δωματίου είναι χρήσιμη επειδή η φυσική θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός σας μειώνεται καθ ‘όλη τη διάρκεια του ύπνου. Εάν έχετε ψυχρότερο περιβάλλον, αυτή η μετάβαση διευκολύνεται».

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία βέλτιστου περιβάλλοντος ύπνου

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν, επίσης, στη δημιουργία ενός βέλτιστου περιβάλλοντος ύπνου. Το φως, ο θόρυβος, το αλκοόλ και η καφεΐνη και η χρήση της τεχνολογίας παίζουν, επίσης, σημαντικό ρόλο.

Αλλά η θερμοκρασία δωματίου θεωρείται ένας από τους βασικότερους. Όπως προτείνει ο Δρ. Dasgupta πρέπει να θυμάστε πάντα ότι «Όταν ξαπλώνετε το σώμα σας κρυώνει και όταν ξυπνάτε, το σώμα σας ζεσταίνεται». Εάν έχετε συνηθίσει σε ένα ζεστό υπνοδωμάτιο, η ρύθμιση του θερμοστάτη λίγο χαμηλότερα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε λίγο πιο εύκολα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 9 =