αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 καλύτερων φίλων μας: Ένας διάσημος coach εξηγεί

Γιατί είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 καλύτερων φίλων μας: Ένας διάσημος coach εξηγεί

Στη ζωή μας συναναστρεφόμαστε με πολλούς ανθρώπους. Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως, ποια είναι τα 5 άτομα που είναι πιο κοντά σου και με τα οποία περνάς το περισσότερο χρόνο; Έχει σημασία. Ο Tim Ferriss είναι διάσημος coach, podcaster και συγγραφέας του βιβλίου «Tools of Titans». Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, βρέθηκε σε event στο Σαν Φρανσίσκο και άνοιξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

«Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», είπε ανάμεσα σε άλλα ο coach.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Ο Tim Ferris αποκάλυψε μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο Business Insider, ότι έμαθε για αυτόν τον «νόμο», όταν ήταν μόλις 15-16 ετών. Από τότε, τον έχει πάντα στο μυαλό του και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για το ποιους θα έχει δίπλα του. Ενώ ανά κάποια χρονικά διαστήματα, κάνει τις αλλαγές που θεωρεί ότι θα τον ωφελήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =