αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί δεν υπάρχουν ψευδείς ειδήσεις στο Linkedin; Ο executive editor της πλατφόρμας εξηγεί

Γιατί δεν υπάρχουν ψευδείς ειδήσεις στο Linkedin; Ο executive editor της πλατφόρμας εξηγεί

Την ώρα που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ψεδείς ειδήσεις που αναρτώνται και διαδίδονται στο Facebook, από την άλλη μεριά ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο δείχνει να έχει ξεμπερδέψει με αυτό το πρόβλημα μια για πάντα. Ναι, το Linkedin, όπως ίσως θα έχετε προσέξει, δεν έχει ψευδείς ειδήσεις.

Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Ο executive editor της πλατφόρμας, Daniel Roth, μίλησε στο αμερικανικό Recode, για το συγκεκριμένο θέμα. Καταρχήν εξήγησε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25 συντάκτες σε όλο τον κόσμο, που είναι επιφορτισμένοι με την «δημιουργία, καλλιέργεια και επιμέλεια» σε ότι σχετίζεται με το Linkedin. Με απλά λόγια ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει πάνω από την πλατφόρμα- ένα αντίστοιχο τμήμα κατάργησε το Facebook τον περασμένο Αύγουστο.

«Δεν θέλω να το γρουσουζέψω, αλλά το #pizzagate δεν έφτασε στο Linkedin» λέει ο Daniel Roth, αναφερόμενος στην θεωρία συνωμοσίας που έλεγε ότι μέλη του αμερικανικού Δημοκρατικού κόμματος δήθεν εμπλέκονται σε υπόθεση παιδικής κακοποίησης.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η πολιτική και θέματα γύρω από αυτή, αναπτύσσονται πολύ λιγότερο στο Linkedin. «Όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να μιλούν για πολιτική, συχνά θα δείτε πλημμύρα σχολίων από κάτω που λένε: Εδώ δεν είναι το Facebook. Παρακαλώ μην αναρτάτε αυτό εδώ. Είμαστε στο Linkedin, ας μιλήσουμε για δουλειές», είπε χαρακτηριστικά ο Roth.

Τέλος, εξηγεί και έναν ακόμα παράγοντα: Οι άνθρωποι είναι πιο προσεκτικοί στο τι γράφουν και αναρτούν στο Linkedin. Γιατί πολύ απλά, εκεί θα το δει το αφεντικό τους ή οι συνάδελφοι τους. Έτσι, πέρα από τα μέτρα που λαμβάνει η πλατφόρμα, είναι από μόνοι τους πιο σοβαροί και οι ίδιοι οι χρήστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + one =