αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί δεν πρέπει ποτέ να φορτίζεις το κινητό σου στο αεροδρόμιο

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φορτίζεις το κινητό σου στο αεροδρόμιο

Ένα απ’ τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν όταν φτάσεις στο αεροδρόμιο είναι να ανακαλύψεις ότι το κινητό σου δεν έχει μπαταρία! Φυσικά, έχεις προνοήσει κι έχεις μαζί σου τον φορτιστή, αλλά αυτός δεν θα σου δώσει τη λύση που ψάχνεις.

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου στο αεροδρόμιο, όταν σε αυτό υπάρχουν σχεδόν παντού σταθμοί φόρτισης του κινητού; Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της X-Force Threat Intelligence της IBM στο περιοδικό Forbes, όταν φορτίζουμε το κινητό μας σε δημόσιους χώρους, είναι το ίδιο με το να πλένουμε τα δόντια μας με μια οδοντόβουρτσα που βρήκαμε στον δρόμο. Με άλλα λόγια, πολύ επικίνδυνο!

Και μπορεί να μη φανταζόμασταν ποτέ ότι μια τόσο απλή κι αναγκαία ορισμένες φορές κίνηση θα ήταν τόσο επικίνδυνη, οι ειδικοί, όμως, επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να φορτίζουμε ποτέ το κινητό μας σε δημόσιους χώρους, καθώς οι χάκερ τροποποιούν τα σημεία φόρτισης στο αεροδρόμιο προκειμένου να εισάγουν ιούς στα κινητά μας, αλλά και να κατεβάσουν όλα μας τα δεδομένα!

Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά να φροντίσεις προτού φτάσεις στο αεροδρόμιο η μπαταρία σου να είναι γεμάτη ή να έχεις μαζί σου ένα power bank και να φορτίσεις το κινητό σου όταν φτάσεις στον προορισμό σου!

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα δεδομένα μας δεν θα φτάσουν στα χέρια κανενός, ενώ αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος κίνδυνος δεν αφορά μόνο τα αεροδρόμια, αλλά όλους τους δημόσιους χώρους με τέτοιου είδους σημεία φόρτισης.

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + three =