αρχικηVIRALΓιατί δεν πρέπει να φοράς το ίδιο ρούχο δύο ημέρες σερί (ακόμα κι αν δείχνει καθαρό)

Γιατί δεν πρέπει να φοράς το ίδιο ρούχο δύο ημέρες σερί (ακόμα κι αν δείχνει καθαρό)

Κάποιοι συχνά επιλέγουμε να φορέσουμε το ίδιο ρούχο δύο ημέρες σερί, επειδή δείχνει καθαρό. Αλλά μάλλον αυτό δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Τι θα συμβεί λοιπόν αν ξαναφορέσεις τα φαινομενικά φρέσκα ρούχα σου παραπάνω από μία ημέρες; Δες 4 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να το κάνεις, όπως τους παραθέτει το pink.gr.

Μπορεί να προκαλέσει ακμή στο σώμα σου

Το να βάζεις πλυντήρια κάθε μέρα φαίνεται εξαντλητικό, αλλά αν έχεις παλέψει με τα σπυράκια στην πλάτη ή στο στήθος σου, ίσως θελήσεις να σκεφτείς να αλλάζεις τα ρούχα σου καθημερινά. Τα βρώμικα ρούχα μαζεύουν ιδρώτα και βακτήρια που μεταφέρονται σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος σου όπου υπάρχουν τρίχες, προκαλώντας φραγμένους πόρους. Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να οδηγήσει σε ακμή, σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σου, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης, των μηρών, ακόμη και των γλουτών.

Μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη οσμή του δέρματος σου

Εάν θέλεις να πάρεις ρεπό από το πλύσιμο των ρούχων σου όσο το δυνατόν περισσότερο, το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Αλλά τα ρούχα σου έρχονται σε επαφή με μυριωδιές από το σώμα, όπως ο ιδρώτας στη μασχάλη. Τα μικρόβια και τα βακτήρια αγαπούν τον ιδρώτα και ο συνδυασμός των 2 οδηγεί στο να μυρίζεις άσχημα.

Μπορεί να εκθέτεις τον εαυτό σου στα μικρόβια άλλων ανθρώπων

Είναι άλλο το να είσαι εκτεθειμένη στα έλαια και τα βακτήρια του σώματός σου όλη την μέρα και είναι εντελώς διαφορετικό, το να είσαι εκτεθειμένη στα βακτήρια άλλων ανθρώπων. Όλοι έχουμε βακτήρια στο δέρμα μας και τα περισσότερα μικρόβια που καταλήγουν στα ρούχα μας προέρχονται από το ίδιο μας το σώμα. Αλλά είναι επίσης πιθανό να μαζέψουμε μικρόβια στα ρούχα μας από άλλους ανθρώπους και παρόλο που είναι συχνά αβλαβή, μερικά από αυτά μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση, ειδικά εάν έχεις δερματικά προβλήματα.

Μπορεί να σου προκαλέσεουν εξανθήματα

Εάν έχεις παρατηρήσει εξανθήματα με φαγούρα στο δέρμα σου, αυτό μπορεί να σου δώσει το κίνητρο να αλλάζεις τα ρούχα σου συχνότερα. Τα ρούχα έρχονται σε στενή επαφή με το δέρμα μας και εάν τα βρώμικα ρούχα τρίβονται πάνω του, τα έλαια και τα βακτήρια που έχουν παγιδευτεί στο ύφασμα μπορεί να μας προκαλέσουν ερεθισμό. Αν και οποιοδήποτε είδος ίνας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου, τα ρούχα που είναι φτιαγμένα από συνθετικά υφάσματα, ερεθίζουν το δέρμα, επειδή δεν το αφήνουν να αναπνεύσει τόσο καλά, όσο οι φυσικές ίνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + one =