αρχικηVIRALΓιατί δεν πρέπει να ρίξεις νερό, αν υπάρξει φωτιά στην κουζίνα

Γιατί δεν πρέπει να ρίξεις νερό, αν υπάρξει φωτιά στην κουζίνα

Είτε είσαι καλός στην μαγειρική, είτε όχι, μπορεί να συμβεί… κάποιο απρόοπτο. Το χειρότερο είναι να υπάρξει κάποια φωτιά, ενώ η κουζίνα δουλεύει σε φουλ ρυθμούς. Καλό είναι να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα για την ασφάλειά μας σε περίπτωση φωτιάς της κουζίνας.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρουμε είναι τι να ΜΗΝ χρησιμοποιήσουμε για να σβήσουμε μια φωτιά από σκεύος.

Και αυτό είναι το νερό. Θα το κάνεις χειρότερο.

«Το να ρίξεις νερό σε τηγάνι με λάδι έχει πτητικό αποτέλεσμα και μπορεί να κάνει την φωτιά να βγει από το σκεύος», αναφέρει η Sharon Cookse στο GoodHousekeeping.

Αντίθετα, κράτα ένα καπάκι ή κάλυμμα κοντά στον φούρνο όταν μαγειρεύεις ώστε να προλάβεις να σκεπάσεις την φωτιά πριν εξαπλωθεί.

Κλείσε τον διακόπτη και κράτα καλυμμένο το τηγάνι ή την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − five =