αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί δεν πρέπει να περιμένεις την «κατάλληλη στιγμή». Απλά ξεκίνα

Γιατί δεν πρέπει να περιμένεις την «κατάλληλη στιγμή». Απλά ξεκίνα

Είναι μία από τις πιο συχνές δικαιολογίες που ακούμε εκεί έξω. Και στην Ελλάδα. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή». Θα το ακούσεις να το λένε άνθρωποι που έχουν μια business ιδέα. ‘Η θα το ακούσεις από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια αλλαγή στην καριέρα τους. ‘Η ακόμα και στην προσωπική τους ζωή.

Αλλά «κατάλληλη στιγμή» δεν υπάρχει. Συνήθως, το «αργότερα» γίνεται «ποτέ». Αφού αναβάλουμε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, μετά τα Χριστούγεννα, μετά το Πάσχα, τον επόμενο χρόνο κ.ο.κ.

«Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο περιμένετε την ανύπαρκτη «κατάλληλη στιγμή», τόσο περισσότερο εμποδίζετε τον εαυτό σας από το μέλλον που έχετε ονειρευτεί. Όσο περισσότερο περιμένετε την κατάλληλη στιγμή, τόσο λιγότερο δεσμεύεστε να ζήσετε την ζωή που θέλετε. Όσο περισσότερο περιμένετε την κατάλληλη στιγμή, τόσο περισσότερο θα αναρωτιέστε, ‘Κι αν είχα απλά ξεκινήσει νωρίτερα;’», σημειώνει το αμερικανικό collective.world.

Βλέπετε, δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Δεν θα υπάρξει ποτέ ένας οδηγός με μια τέλεια πρόβλεψη που θα σας λέει πώς πρέπει ή δεν πρέπει να περάσετε τις μέρες σας.

Υπάρχει όμως το τώρα. Υπάρχει αυτή η στιγμή για να αποφασίσετε: «Ίσως δεν είμαι 100% σίγουρος για το αποτέλεσμα, αλλά είμαι πρόθυμος να προσπαθήσω ούτως ή άλλως». Ή, «Ίσως δεν ξέρω ακριβώς πώς θα το κάνω, αλλά πιστεύω ότι θα μάθω και θα το καταλάβω στην πορεία».

Τα πράγματα μπορεί να πάνε καλά. Αλλά ποτέ δεν θα το μάθετε αν δεν προσπαθήσετε. Και δεν θα προσπαθήσετε ποτέ αν δεν ξεκινήσετε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι έξυπνοι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα και κάνουν χαζά πράγματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + thirteen =