αρχικηVIRALΓιατί δεν πρέπει να κλείνουμε τους καθρέπτες όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας

Γιατί δεν πρέπει να κλείνουμε τους καθρέπτες όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας

Πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα φέρουν αναδιπλούμενους και μεγαλύτερους καθρέφτες από εκείνους που έχουν τα παλαιότερα αυτοκίνητα. Ηλεκτρικοί και μη, οι καθρέφτες στα περισσότερα αμάξια που ειναι παρκαρισμένα σε δρόμους – παράλληλα με την κυκλοφορία – είναι διπλωμένοι.

Κι όμως! Έτσι ο κίνδυνος για ζημιά στο αμάξι είναι μεγαλύτερος. Η αναδίπλωση των καθρεφτών είναι κάθε άλλο παρά… πανάκεια, ενώ αν τους αφήσουμε ανοιχτούς μπορεί να αποτρέψουμε μεγαλύτερες ζημιές.

Όπως σημειώνει το dikaiologitika.gr, με τον καθρέφτη ανοιχτό ο όγκος του αυτοκινήτου μεγαλώνει «οπτικά» και το ίδιο το αυτοκίνητο γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό από τους διερχόμενους οδηγούς. Έτσι όταν οι οδηγοί προσεγγίζουν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο συνήθως υπολογίζουν καλύτερα την απόσταση, αφήνοντας μεγαλύτερο περιθώριο.

Με τους καθρέπτες κλειστούς οι διερχόμενοι οδηγοί υπολογίζουν μικρότερη απόσταση από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο και έτσι το ρίσκο να χτυπήσουν πάνω στο αυτοκίνητο αυξάνεται.

Πότε πρέπει να κλείνουμε τους καθρέφτες

Από την άλλη όταν παρκάρουμε κάθετα σε χώρο στάθμευσης – δηλαδη το ένα αυτοκίνητο δίπλα στο άλλο – είναι καλό να κλείνουμε τους καθρέφτες.

Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνουμε την απόσταση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, κάνουμε πιο εύκολη τη διέλευση ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ενώ μειώνουμε και το ρίσκο να πάθουν κάποια ζημιά οι καθρέφτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + eighteen =