αρχικηVIRALΓιατί δεν πρέπει να βάζεις ποτέ τα πόδια πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ποτέ τα πόδια πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Τα πόδια στο ταμπλό είναι μια (κακιά) συνήθεια, η οποία παρατηρείται κατά κόρον τους καλοκαιρινούς μήνες από τους συνοδηγούς των αυτοκινήτων. Αναφερόμαστε σε εκείνες τις στιγμές που ο συνοδηγός, θέλοντας να ξεκουραστεί (ή ακόμα χειρότερα για να μαυρίσει), τεντώνει τα πόδια του είτε στο ταμπλό του αυτοκινήτου (μέχρι το παρμπρίζ) είτε πάνω στην πόρτα του αυτοκινήτου, στο σημείο εκείνο που ξεκινά ο καθρέπτης.

Πόσο κακό όμως είναι κάτι τέτοιο;

Πολύ. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με τα σημάδια που μπορεί να αφήσει αυτή η συνήθεια στο ταμπλό του αυτοκινήτου αλλά στον πολύ σοβαρό τραυματισμού του ατόμου. Όπως αναφέρει η LIFO, λόγω των αερόσακων οι οποίοι αν ενεργοποιηθούν όσο τα πόδια του συνοδηγού βρίσκονται στο ταμπλό θα σπρώξουν με μεγάλη ταχύτητα τα γόνατά προς το πρόσωπό, σπάζοντας τον από τον αστράγαλο, το σαγόνι, τα δόντια και ποιος ξέρει ποιες άλλες αρθρώσεις.

Ουσιαστικά, ο αερόσακος που προορίζεται για την προστασία του συνοδηγού, μπορεί να του προκαλέσει τεράστια ζημιά και πόνο. Συχνά, δεν υπάρχει χρόνος να αντιδράσουμε σε περίπτωση ξαφνικής σύγκρουσης ενώ οι αερόσακοι, οι οποίοι αναπτύσσονται σε τρία δέκατα του δευτερολέπτου «χτυπούν» με εξαιρετικά ισχυρή δύναμη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + seven =