αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί δεν πετυχαίνουμε τους στόχους που βάζουμε στην αρχή της χρονιάς: Η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη παραθέτει 4 λόγους

Γιατί δεν πετυχαίνουμε τους στόχους που βάζουμε στην αρχή της χρονιάς: Η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη παραθέτει 4 λόγους

Μία νέα χρονιά είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Και είναι αυτή η περίοδος του χρόνου όπου οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τους νέους στόχους τους. Αλλά εδώ υπάρχει το εξής φαινόμενο: Πολλοί είναι οι άνθρωποι που βάζουν στόχους, λίγοι είναι αυτοί που τελικά τους πετυχαίνουν. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Το It’s Possible συνάντησε την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. Και την ρωτήσαμε. «Συνήθως κάνουμε 4 λάθη τα οποία μας σαμποτάρουν», λέει η ίδια.

Λάθος Νο1: Τα βάζουμε όλα μαζί

«Είναι σημαντικό να γράψεις τους στόχους της χρονιάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετύχεις όλους τους στόχους ταυτόχρονα. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιος είναι ο ‘επόμενος στόχος’ που πρέπει να επιτευχθεί μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα» σημειώνει η Μ. Μισύρη. Δεν είναι εύκολο να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και ούτε μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές στην ζωή μας ταυτόχρονα. Είναι λογικό να θέλουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε τοποθετήσει στην λίστα μας, αλλά πρέπει να απαραίτητα να τους βάλουμε σε μία σειρά.

Λάθος Νο2: Βάζουμε σαν στόχο το τελικό αποτέλεσμα

Ένα ακόμα λάθος είναι ότι βάζουμε σαν στόχο το αποτέλεσα που θέλουμε να πετύχουμε. Και δεν βάζουμε σαν στόχο την αλλαγή που πρέπει να κάνουμε ως άνθρωποι για να φτάσουμε στο Χ αποτέλεσμα. Πολλές φορές μάλιστα, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι για να πετύχουμε κάτι συγκεκριμένο στη ζωή ή στην δουλειά μας, πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες αλλαγές στον εαυτό μας και στον τρόπο που δρούμε. «Έτσι τελικά δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε στον στόχο που θέλουμε, κάτι που με την σειρά του μας ρίχνει την αυτοπεποίθηση και μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο», εξηγεί η Μ. Μισύρη.

Λάθος Νο3: Κάθε ημέρα περιμένουμε να φτάσουμε στον τελικό προορισμό

Για να συνεχίσουμε την διαδρομή μας προς τους μεγάλους στόχους μας, οι οποίοι βρίσκονται πιο μακριά από την «επόμενη ημέρα», θα πρέπει να εστιάζουμε στο τι έχουμε κάνει καλά μέχρι σήμερα. Στο τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το «καύσιμο» για να συνεχίσεις την πορεία σου. Δεν χρειάζεται να γεμίζεις με αρνητικές σκέψεις και απογοήτευση, επειδή δεν έχεις φτάσει στον τελικό προορισμό σου… μέσα σε μία νύχτα. Δες την πρόοδο που έχεις κάνει ως εδώ.

Λάθος Νο4: Μόλις έρθει μία αποτυχία, θεωρούμε ότι έχουμε χάσει τον πόλεμο

«Οι αποτυχίες είναι ένα στάδιο εξέλιξης που ουσιαστικά σε βοηθάει να πας παρακάτω. Είναι αυτό που δεν ήξερες και τώρα το έμαθες. Αν δεν το μάθαινες, ίσως να μην προχωρούσες ποτέ στο επόμενο βήμα» λέει η Μαρία Μισύρη. Εξηγώντας ότι ένα λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να σταματούν μόλις συναντήσουν τα πρώτα εμπόδια. Σκέψου: Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου συνάντησαν εμπόδια κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους. Αλλά πήραν τα χρήσιμα μαθήματα, εξελίχθηκαν και τελικά έφτασαν σε σπουδαία επιτεύγματα. Αν σταματήσεις μόλις δεις τις πρώτες δυσκολίες, δεν θα φτάσεις ποτέ εκεί που θέλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + one =