αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί δεν μπορούμε να μεταναστεύσουμε σε άλλους πλανήτες: Τι λέει ένας Νομπελίστας αστροφυσικός

Γιατί δεν μπορούμε να μεταναστεύσουμε σε άλλους πλανήτες: Τι λέει ένας Νομπελίστας αστροφυσικός

Ο Ελβετός Michel Mayor τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής για τη δουλειά του μαζί με τον Didier Queloz στην τελειοποίηση τεχνικών για την εύρεση εξωπλανητών. Η άποψή του όμως για τη μετανάστευση του ανθρώπινου είδους σε άλλους πλανήτες είναι μάλλον δυσοίωνη.

Αν μιλάμε για εξωπλανήτες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: δε θα μεταναστεύσουμε εκεί.

Ο 77χρονος αστροφυσικός απάντησε σε μία σειρά ερωτήσεων που του έθεσε το Agence France-Presse σχετικά με ανθρώπινες αποικίες σε μακρινούς πλανήτες. Το πρόβλημα είναι φυσικά η απόσταση.

Αυτοί οι πλανήτες είναι πολύ-πολύ μακριά. Ακόμα και στην πολύ αισιόδοξη περίπτωση ένας κατοικήσιμος πλανήτης να μην είναι πολύ μακριά, ας πούμε μερικές δεκάδες έτη φωτός – που δεν είναι πολύ, είναι στη γειτονιά μας – ο χρόνος για να φτάσεις εκεί είναι σημαντικός. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια μέρες, χρησιμοποιώντας τα μέσα που έχουμε σήμερα διαθέσιμα.

Ο Mayor θέλησε να “σκοτώσει όλες τις πεποιθήσεις που λένε OK, θα πάμε σε έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη αν μία μέρα η Γη δεν υποστηρίζει άλλο τη ζωή”. Θεωρεί “τρελή” αυτήν την ιδέα και τονίζει πως “πρέπει να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας. Είναι πανέμορφος και απόλυτα κατοικήσιμος ακόμα”.

Να σημειώσουμε πως ο Mayor μαζί με τον Queloz, χρησιμοποιώντας όργανα που ανέπτυξαν οι ίδιοι στο παρατηρητήριο τους στη Νότια Γαλλία, ανακάλυψαν τον Οκτώβριο του 1995 τον πρώτο πλανήτη εκτός Ηλιακού συστήματος. Η ανακάλυψή τους ξεκίνησε μία επανάσταση για την αστρονομία και έκτοτε έχουν ανακαλυφθεί πάνω από 4.000 εξωπλανήτες στο γαλαξία μας.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =