αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δεν μετράνε τα πτυχία»: Ο Warren Buffett δίνει την τολμηρή απάντηση του

«Γιατί δεν μετράνε τα πτυχία»: Ο Warren Buffett δίνει την τολμηρή απάντηση του

Όταν ο Warren Buffett ψάχνει για να προσλάβει έναν υπάλληλο ή αναζητά μια νέα εταιρία για να επενδύσει, έχει πολλά κριτήρια. Ένα πράγμα που όμως δεν κοιτά, είναι τα φανταχτερά πανεπιστημιακά πτυχία.

«Δεν με νοιάζει που πήγε κάποιος για σπουδές. Αυτό ποτέ δεν με έκανε να προσλάβω κάποιον ή να εξαγοράσω μια επιχείρηση», έχει πει ο διάσημος επενδυτής σε παλαιότερη συνέντευξη του στη Wall Street Journal.

Στην πραγματικότητα, ούτε ο ίδιος ήθελε να πάει σε κολλέγιο. Πήγε μόνο επειδή του το έλεγε ο πατέρας του. Τελικά πήγε στο The Wharton School στο University of Pennsylvania. Έμεινε εκεί μόνο δύο χρόνια. Στη συνέχεια έφυγε και πήγε στο University of Nebraska. Από όπου και αποφοίτησε, σπουδάζοντας πάνω στην διοίκηση επιχειρήσεων. Στη συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακό στο Columbia University. Κι όμως, ο Buffet ακόμα πιστεύει ότι τα πτυχία δεν κάνουν τη διαφορά.

«Δεν νομίζω ότι το κολλέγιο είναι για όλους» είπε ο ίδιος στους φοιτητές του Ivey Business School, σημειώνοντας ότι κανένα από τα 3 παιδιά του δεν έχει αποφοιτήσει από πανεπιστήμιο. «Η καλύτερη Εκπαίδευση που μπορείς να κάνεις, είναι να επενδύσεις στον εαυτό σου. Αλλά αυτό δεν συνεπάγεται πάντα κολλέγιο ή πανεπιστήμιο» τόνισε Buffett.

Όπως εξηγεί το CNBC, σύμφωνα με τον Buffett η «επένδυση στον εαυτό σου» σημαίνει ότι πρέπει να δεις σε ποια πεδία δεν είσαι καλός, και να βελτιωθείς εκεί. Να μάθεις νέες δεξιότητες. «Αντιμετωπίστε τις αδυναμίες σας. Και κάντε το τώρα», υπογραμμίζει ο γνωστός επενδυτής. Για παράδειγμα, σε νεαρή ηλικία ο Buffett αγχωνόταν υπερβολικά με τις δημόσιες ομιλίες. Έτσι έκανε τα κατάλληλα σεμινάρια και την κατάλληλη εκπαίδευση και ξεπέρασε αυτή την αδυναμία του.

Ένα ακόμα καλό tip για να αναπτυχθείς γενικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το διάβασμα βιβλίων. Και φυσικά, είναι καθοριστικής σημασίας, οι εμπειρίες που αποκτάς στην επιχειρηματική διαδρομή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =