αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Γιατί δεν λαμβάνεις ποτέ απαντήσεις στις αιτήσεις για δουλειά που κάνεις»: Μια career coach εξηγεί

«Γιατί δεν λαμβάνεις ποτέ απαντήσεις στις αιτήσεις για δουλειά που κάνεις»: Μια career coach εξηγεί

Συμβαίνει έντονα και στην Ελλάδα: Μπορεί να κάνεις αίτηση για πολλές δουλειές, να στέλνεις αμέτρητα βιογραφικά, αλλά παρόλα αυτά να μην λαμβάνεις ποτέ απάντηση. Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Οκ, πέρα από τον μεγάλο όγκο ανέργων που μειώνει τις πιθανότητες σου για επιτυχία.

Η career coach, Emily Liou, εξηγεί στο The Muse ποια μπορεί να είναι τα προβλήματα. Όπως εξηγεί, δεν αρκεί απλά να στείλεις ένα βιογραφικό ή μια συστατική επιστολή.

«Προσπάθησε να έχεις σημαντικές συζητήσεις και συναντήσεις με όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς. Μην ανησυχείς, αυτό είναι λιγότερο εκφοβιστικό από ό, τι ακούγεται», λέει η ίδια.

Ξεκινήστε εντοπίζοντας ποιες εταιρείες και βιομηχανίες σας ενδιαφέρει να εργαστείτε. Και στην συνέχεια εντόπισε τους κατάλληλους ανθρώπους, επιδιώκοντας να τους δεις από κοντά. Δες που «συχνάζουν». Για παράδειγμα, αν θες να εργαστείς σε κάποιες εταιρίες μάρκετινγκ, υπάρχουν συγκεκριμένα events και συνέδρια στα οποία μπορείς να πας.

Επίσης, κάνε και ιντερνετικές συζητήσεις. Αν βρεις τους ανθρώπους- κλειδιά που θες. Ακόμα και αυτές οι συζητήσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικές συναντήσεις ή συνεντεύξεις για δουλειά. Είναι πολύ καλύτερο από το να στέλνεις βιογραφικά στα διάφορα emails, και απλά… να περιμένεις μια απάντηση.

Μην ξεχνάς και το δικό σου δίκτυο. Πολλές ευκαιρίες μπορεί να κρύβονται στους ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις. Τσέκαρε το!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − ten =